Moottoripyöräilijöiden turvallisuus paranee älykkäästi

Ihminen on toki edelleen kaikkein arvaamattomin tekijä liikenteessä. Elektroniikkajätti Bosch on kuitenkin keksinyt älykkään ratkaisun onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

Boschin, Ducatin, Autotalkin ja Cohda Wirelessin yhdessä kehittämässä älysysteemissä kaikilla liikennevälineillä olisi satojen metrien matkalla tutkassa yhteys toisiinsa ja ne jakaisivat datan keskenään. Dataa on mm. liikennevälineen tyypistä, nopeudesta, sijainnista ja suunnasta.

Jo ennen kuin liikennevälineet kohtaavat, ne saisivat tiedot systeemiinsä ja pystyisivät reagoimaan tilanteisiin jopa itsenäisesti.

– Tyypillinen vaaratilanne syntyy, kun moottoripyörä lähestyy autoa takaa monikaistaisella tiellä ja joutuu ikään kuin pimeään kulmaan tai vaihtaa kaistaa ohittaakseen. Kun pystytään tunnistamaan potentiaalinen vaaratilanne, järjestelmä hälyttää autossa tai pyörässä äänimerkillä ja valoilla. Tällä tavalla tielläliikkujia pystytään varoittamaan ennalta, mikä ehkäisee onnettomuuksia. Moottoripyöräilijöiden turvallisuus pystytään viemään uudelle tasolle, Boschin tiedote sanoo.

Uusin numero