Moottoripajanuoret kisaavat Hyvinkäällä

Moottoripajanuoret ja heidän ohjaajansa kokoontuvat lauantaina 12.9. Syysrälläkkä-ajotapahtumaan Hyvinkään Vauhtipuiston radalle. Mukaan ajoihin on tulossa neljä moottoripajaa ympäri Suomen, pohjoisin Kajaanista, naapuripajat Tampereelta, Lempäälästä ja Kangasalalta sekä isäntäpaja Lahdesta.

Hyvinkään Vauhtipuistossa ajetaan kelloa vastaan kilpaa nuorten itse laittamilla pajojen autoilla yksitellen tavoitteena selvittää, mikä moottoripaja on kiertopalkintonsa ansainnut. Autokilpailun lisäksi tänä syksynä kisataan ensimmäisen kerran myös moottoripajojen mopoendurance-toiminnan pilotoinnin merkeissä. Päivän aikana nähdään myös mopoendurancen ajonäytös ammattilaisten toteuttamana. Kello 12.30–13.30 käydään mopoendurance-kilpailu ja 14–16 kilpaillaan tiimien kesken autoilla, päivä käynnistyy kello 10 katsastuksilla. Seurakuntien, kuntien ja eri yhdistysten ylläpitämät moottoripajat kokoontuvat ajoharjoittelutapahtumiin muutaman kerran vuodessa.

Moottoripaja-hanke on yhteistyökumppanina tukemassa ja kehittämässä näiden tapahtumien toteuttamista yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Viikonlopun tapahtumasta vastaa Lahden seurakuntayhtymän erityisnuorisotyö yhdessä hankkeen kanssa.

Uusin numero