Moottoriliitto nimesi kuljettajat enduron valmennusryhmiin

– Haku valmennusryhmiin oli syksyllä ja halukkaille järjestettiin valintaleiri joulukuussa. Valinnat tehtiin kilpailutulosten, tavoitteiden ja leirin perusteella. Valmennusryhmien päätavoite on auttaa nuoria urheilijoita kehittymään kohti kansainvälistä menestystä, liiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen taustoittaa.

Endurovalmennusryhmiä muodostettiin viime vuoden tapaan kaksi. Nuorten kehitysryhmää jatketaan, jotta voidaan antaa useammille mahdollisuus leireihin ja samalla tehokkaampaa valmennusta leireillä, jatkaa Konttinen.

– Valintoja muokataan tarvittaessa keväällä kilpailukauden alettua. Samoin, mikäli ei nyt tullut valituksi, on mahdollisuus tulla valituksi myöhemminkin. Myös, mikäli näyttää siltä, ettei tulevaksi kaudeksi suunnitellut tavoitteet tai kilpasarjojen ajaminen ole toteutunut, keskustellaan ryhmässä jatkamisesta, kertoo Konttinen.

EM- tai MM-sarjaan osallistuvia kuskeja tullaan myös kutsumaan leireille, vaikka ei ryhmään olisi nimetty. Ryhmään nimeäminen takaa kuitenkin etuoikeuden osallistua leireille, mikäli osallistujia joudutaan rajoittamaan.

– Samoin valmennus on ryhmiin nimetyille SML:n kustantama, muilta saatetaan leiristä riippuen joutua ottamaan leirikohtainen valmennusmaksu. Osa leireistä voi olla myös ryhmäkohtaisia. Valmennustoimintaa pyritään kuitenkin toteuttamaan mahdollisimman joustavasti ja laajasti, alleviivaa Konttinen.

Nuorten maajoukkueryhmä:
Sanna Kärkkäinen
Jesse Viljakainen
Mika Barnes
Antti Hänninen
Joni Kaivolainen
Matias Savo
Mikael Kaipanen
Henric Stigell
Eemil Pohjola

Nuorten kehitysryhmä:
Jennifer Siekkinen
Teemu Pölönen
Roni Ratinen
Tino Nuuttinen
Jyri Mannila
Jonne Katila
Hugo Svärd
Hermanni Haljala
Kosti Kirjavainen
Veikka Vähämäki
Thomas Hindersson

Uusin numero