Moottoriliitto etsii kuljettajia motocrossin valmennusryhmiin

– Ryhmiin pyrkiviltä odotetaan riittävää taitotasoa lajissa, kovaa motivaatiota kehittyä eteenpäin, valmiuksia toteuttaa huipulle tähtäävää harjoittelu- ja kilpailutoimintaa sekä tavoitteellista urasuunnitelmaa, todetaan liiton tiedotteessa.

Tämän hetken valmennusryhmien lisäksi leirille voivat ilmoittautua muutkin. Ilmoittautuneista osa valitaan leirille mukaan siten, että maksimissaan osallistujamäärä on noin 40-50.

Valmennusryhmien päätavoitteena on auttaa kuljettajia kehittymään kansainväliselle tasolle. Valmennusryhmien toiminta painottuu valmennusleireihin sekä harjoittelun ohjeistamiseen. Ryhmävalinnat tehdään kerran vuodessa, mutta kuljettajia voidaan kutsua leireille myös kesken kauden kilpailusuoritusten perusteella.

Valintaleirin ohjelmaan kuuluu sääoloista riippuen ajoharjoittelua ja Vierumäellä haastatteluja, keskustelua ryhmien toiminnasta sekä fyysisen kunnon testausta. Majoituksen voi hoitaa joko itse tai SML:n varaamana, jolloin majoitus ruokailuineen 90€. Leiri alkaa lauantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina noin klo 15-16.

Taitotason määrittämiseksi eri-ikäisille on laadittu viitteelliset tavoitetasot kilpailusuoritusten perusteella, mutta valinnoissa huomioidaan myös eri ikäisten kehitysvaiheet ja niistä johtuvat erot samanikäistenkin välillä. Tavoitetasot on esitetty alla.

Sijoitus/vauhti –sarake on realistinen arvio ajaa kyseisessä luokassa kyseisille sijoille, ei suora kopio jonkin sarjan tuloksista. Mikäli leirille on estynyt osallistumaan, mutta on halukas ryhmään, tulee ilmoittautumisen yhteydessä oleva tavoitekartoitus täyttää.

Ikä/Luokat/sijoitus/vauhti           
9/65 1-3               
10/65 1-3, C/C 1-5                           
11/65 1, C/C 1-3  
12/ C/B 1-3, C/A 1-10                      
13/C/A 1-5            
14/C/A 1-3            
15/C/A 1, MXJ 1-5                           
16/MXJ 1-3, MX2 1-12                  
17/MXJ 1, MX2 1-10                       
18/MX2 1-5, EM 1-20           

Ilmoittautumisen yhteydessä on täytettävä myös tavoitekartoitus 27.11 mennessä osoitteessa http://www.moottoriliitto.fi/valmennus/valmennusleirit/  

Lisätietoja ja leirin tarkempi aikataulu ilmoitetaan ilmoittautumisen päätyttyä ilmoittautuneille.

Lisätietoja SML:n valmennuksesta yleisesti http://www.moottoriliitto.fi/valmennus/  
 

Uusin numero