Mokasta opikseen ottanut Marquez on valmis mestaruusniittiin Motegissa

Marquez johtaa sarjaa ennen neljää viimeistä osakilpailua 75 pisteellä Honda-tallikaveriinsa Dani Pedrosaan. Jaossa on vielä sadan pisteen potti.

Aragonissa rajusti kaatunut, mutta tilanteesta loppujen lopulta pelkällä säikähdyksellä ja päänsäryllä selvinnyt Yamahan Valentino Rossi hiillostaa Pedrosaa kolmen pisteen päässä. Aragonissa voittajaksi palannut Jorge Lorenzo tulee neljäntenä 12 pistettä tallikaverinsa Rossin takana.

Marquez uusii mestaruutensa pitämällä Pedrosan, Rossin ja Lorenzon takanaan Motegissa. Marquezin mestaruus on käytännössä selviö, mutta tässä tapauksessa se pistäisi pisteen matemaattisillekin spekuloinneille.

Marquez epäilemättä uhkuu revanssia Motegissa, joka on Hondan kotirata. Mestaruuskekkerit saatetaan siis pistää hyvinkin pystyyn 12. lokakuuta. Marquez on ainakin ottanut opikseen Aragonin tapahtumista päätettyään kiertää rataa itsepintaisesta kuivan kelin renkailla sateesta huolimatta.

– Viikonloppu oli muuten hyvä, mutta tuo kisan lopussa tapahtunut kaatuminen oli tietysti harmi. Pyrin pitämään pintani, sillä kisasta oli enää vain pari kierrosta jäljellä. No, nyt ainakin opin, että tällaisissa olosuhteissa on syytä käyttää erilaista strategiaa.

– Aragonin kisan olosuhteet olivat sellaiset, jota minä eikä moni muukaan ollut koskaan ennen kokenut. Jos tuota sadetta ei olisi tullut, niin uskon, että olisimme pystyneet järjestämään Danin ja Jorgen kanssa erittäin jännittävän loppuhuipennuksen kotiyleisölle, tuumi Marquez.
 

Uusin numero