MM-tähdet Riihimäellä

Avoimessa A-luokassa SM-pisteissä kärjessä on Porvoon Oskari Kantonen,24, jolla on koossa maksimipisteet (50p.) voitettuaan avauskisan Sysmässä ja Päitsin. Hän on luokan hallitseva mestari ja haluaa varmasti uusia mestaruuden hyvin alkaneen kauden päätteeksi.
Pisteissä toisena oleva Mäntsälän Miko Mellin, 21, vaihtoi tälle kaudelle 125ksm:n luokasta avoimeen luokkaan ja vaihdos tuntuu onnistuneelta ainakin alkukauden kisojen perusteella. Mellinillä on koossa 26 pistettä ja nuorukainen janoaa Kantosen päänahkaa. Kaksikko on kovaa valuttaa myös yleiskilpailussa.

Kovaa valuuttaa on takuuvarmasti myös kotikisaan starttaava Marko Tarkkala, joka on löytänyt uuden tulemisen ja lujaa saa mennä, ken Tarkkalan päänahan ottaa. Riihimäen kisan on Tarkkalalle kauden ensimmäinen SM-kisa.
– Talvikisat jäivät väliin, kun olin harjoittelemassa ja testaamassa Espanjassa. Loppukauden SM-kisat (3) on tarkoitus ajaa. Nyt täytyy ottaa vain rivakka kiri, jos meinaa menestyä SM-sarjassakin, naurahtaa enduro 3-luokan MM-pisteissä neljäntenä oleva Tarkkala.
Avoimesta luokasta löytyy kovia menijöitä muitakin. Heistä kannattaa laittaa merkille Sipoon Valtteri Salonen ja Tarkkalan mekaanikko, ex-maailmanmestari Petteri Silvan.

Varttilitraisten (250ksm) nelitahtiluokassa on SM-johdossa Sipoon kokenut konkari Jari Mattila, joka on voittanut luokkansa niin Sysmässä kuin Päitsilläkin. Mattila saa kovan kirittäjän junioreiden MM-sarjaa johtavasta Antti Hellstenistä, joka on ollut koko alkukauden erittäin kovassa kunnossa. Vantaan MK:a edustava Hellsten oli mukana SM-avauksen Sysmässä ja oli kolmas. Päitsi jäi häneltä väliin. SM-pisteissä hän on neljäntenä. Luokan muita kovia nimiä ovat Keravan Juha-Pekka Tirkkonen, Kuhmon Lauri Pohjonen, sekä myös junioreiden MM-sarjaa kiertänyt Nummelan Roni Nikander.

Pienimmässä, alle 125ksm:n luokassa SM-johdossa kesäkauteen starttaa Ronin veli Riku Nikander. Hänen pahimmat uhkaajansa ovat SM-pisteissä toisena oleva Kangasalan Lauri Salonen ja kolmantena oleva Salpausselän Pentti Nurminen. Neljäntenä pisteissä oleva Kahvakoplan Kai Estola joutuu jättämään kotikisan väliin loukattuaan polvensa harjoituksissa.
Lauantaina SM-pisteistä A-luokkien kanssa kisaavat myös B-luokkien kuljettajat. Ensimmäiset kuljettajat starttaavat Pohjolanrinteen koulun kisakeskuksesta klo 10.01.

Sunnuntaina ovat vuorossa kansalliset C-luokat ja veteraanit. Parhaat katselupaikat löytyvät Riutan laskettelukeskuksesta, Karhin motocross-radalta ja AGA;n kaasuaseman lähettyviltä, 54-tien tuntumasta.

Uusin numero