MM-sarjan kärkimiehet Sykes ja Laverty jakoivat voitot Lagunassa

Lagunassa kisat olivat jaettu normaalista käytännöstä poiketan kahdelle päivälle.

Britti Sykes paineli Kawasakillaan ensimmäisen kisan voittoon 1,454 sekunnin erolla maanmieheensä ja BMW:tä kuskaavaan Chaz Daviesiin. Irlantilainen Laverty oli Apriliallaan kolmas 2,650 sekuntia voittajan takana.

Laverty kuittasi tilanteen jälkimmäisessä kisassa, jossa Sykes oli puolestaan neljäs 2,304 sekuntia kärjestä. Lavertyn ja Sykesin väliin kiirehtivät italialaiset Davide Giugliano ja Marco Melandri. Giuagliano jäi Apriliallaan voittajasta 0,112 ja Melandri BMW:llään 2,051 sekuntia.

Viime vuonna MM-hopeaa kuitannut Sykes johtaa sarjaa pistein 361 ennen kahta viimeistä osakilpailua, jotka ajetaan 6. lokakuuta Ranskan Magny Coursissa ja siitä kahden viikon kuluttua Espanjan Jerezissä.

Laverty tulee toisena 23 pistettä Sykesin takana. Lavertyn tiimikaveri, ranskalainen Sylvain Guintoli hiillostaa irlantilaista vain pisteen päässä. Melandri on neljäntenä pistein 319.

– Oli mahtavaa voittaa ensimmäinen kisa ja johdin toistakin pitkään, kunnes pito-ongelmat iskivät ensimmäistä kertaa koko viikonvaihteen aikana. Jäin siinä vaiheessa 6-7 kymmenystä parhaista kierrosajoistani, kertoi Sykes.

Sykes oli kuitenkin kokonaisuudessaan varsin tyytyväinen USA:n osakilpailun antiin.

– Vaikka toinen podiumsijoitus jäikin saavuttamatta, niin pystyin kasvattamaan pistejohtoani. Vauhdin ohella itseluottamus on hyvällä tasolla, sillä seuraavaksi edessä on kaksi minulle tunnetusti hyvää rataa. Ranskan kisaan on aikaa vain vajaa viikko, mutta uskon sielläkin kovaan tulokseen, huikkasi Sykes terveisensä lähinnä Aprilian tehdastiimin suuntaan.
 

Uusin numero