MM-kuskit astuivat tuntemattomaan

Enduron monikertainen maailmanmestari ja legenda Juha Salminen, MM-mitalisti Matti Seistola, ratamoottoripyöräilyn MM-mitalisti Mika Kallio sekä motocrossin maailmanmestari Pekka Vehkonen astuivat tuntemattomalle maaperälle, kun he ottivat toisistaan mittaa ATV Supermoton puikoissa Vantaan Vauhtikeskuksessa.

Miesten valmentajana toimivat Yamaha Racing Teamin Timo Lehto sekä Nita Korhonen, jota maailmanmestarit valmensivat viime vuonna YLE TV2:n Motorsport-ohjelmassa offroadin saloihin.

ATV Supermoto -kisailusta muodostui lähestulkoon paraolympialaiset, kun valmentajakaksikko mukaan lukien, neljällä kuljettajalla kuudesta oli käsi paketissa.

Seistolan veneluu murtui Ranskan osakilpailussa, Vehkonen rikkoiolkapäänsä koitosta edeltävänä viikonloppuna ja Korhonen sekä Lehto olivat hajottaneet ranteensa supermotokauden viimeisessä osakilpailussa Imatralla.Kilpailuvietti vei kuitenkin voiton, ja miehet suhtautuivat taistoon tosissaan.

– Kilpailu on aina kilpailu. Ei tässä periksi anneta yhden veneluun takia, Seistola naureskeli.

Uusi ajopeli soveltui rautaisten ammattilaisten alle melko kivuttomasti. Jokainen tosin tuskaili moottoripyörän kaasun olevan huomattavasti helpompikäyttöisempi.

– Tuntuu todella oudolta, että pitää samaan aikaan roikkua sivulla, painaa peukalolla kaasua ja vielä pitäisi ylettää jarrullekin, Kallio ihmetteli.

Niinikään Vehkonen oli samoilla linjoilla.

– Tosi hauskaa tämä on, kunhan vain saisi kaasun muutettua samanlaiseksi kuinprätkissä, mies totesi.

MM-areenat vastikään jättänyt Juha Salminen fiilisteli ATV:n puikoissa oikein urakalla.

– Tähän hommaan tuli heti järkeä, kun alettiin ottaa poikien kanssa aikaa. Eihän pelkässä ajelussa ole mitään iloa. Luulen, että kun tätä pääsisi kunnolla harjoittelemaan, niin pari sekuntia putoisi kierrosajasta aika kivuttomasti. Mutta ei tässä nyt vielä olla lajia vaihtamassa, Salminen naureskeli.

Historian ensimmäinen MM-kuskien ATV Supermototaisto nähdään televisiossa ensi lauantaina Motorsport-ohjelmassa klo 15.30.

Uusin numero