MM-kultaa tavoitteleva MotoGP-sarjan australialainen väriläiskä Jack Miller tähdittää MP-messuja

Itsensä Casey Stonerin manttelinperijäksi kotimaassaan mainostetulla Millerilla on onnistuessaan kaikki edellytykset nousta MotoGP-sarjan loistokkaimpaan kaartiin. Nopeudessa löytyy, lahjakkuus riittää ja motivaatio on huipussaan. Lisäksi kokonaisuutta maustaa sopiva ripaus boheemiutta.

– Olen Moto3-luokan parhaassa tiimissä ja tämä on upea tilaisuus sekä mahdollisuus minulle. En saa, enkä aio hukata sitä. Valmistaudun urani tähän mennessä tärkeimpään kauteeni ja tavoitteeni ei voi olla muuta kuin maailmanmestaruus, sanoo Miller.

Tammikuussa 19 vuotta täyttänyt Miller on harjoitellut viime viikosta lähtien lujaa Suomessa yhdessä Niklas Ajon kanssa. Millerille on tarjoutunut myös odotettu tilaisuus ajaa hänelle eksoottiselta alustalta kalskahtaneella jääradalla.

– Vau, mikä kokemus ja fiilis! Olen tuntenut Niklaksen jo pitkään ja meillä on ollut paljon puhetta jääradasta. Ajaminen jääradalla osoittautui yhdeksi hienoimmaksi kokemuksekseni moottoripyörällä. Se oli huikean pidon myötä jopa mahtavampaa, mitä osasin odottaa. Hauskaa, tosi hauskaa, Miller hehkuttaa haltioituneena.

Miller odottaa innolla messuja
ja vuoden ensimmäisiä testejä

Moto3-luokan MM-sarjan vauhdikas kaksikko viettää tulevan viikonvaihteen Ajo Motorsportin osastolla MP-messuilla Helsingissä, josta matka jatkuu Almerian radalla Espanjassa 5.-8. helmikuuta ajettavalle vuoden ensimmäiselle testijaksolle.

– Odotan innokkaasti molempia. Suomi on hieno maa ja vaikka täällä onkin kylmää, niin ihmiset ovat todellakin lämpimiä. Kiva päästä tapaamaan heitä sankoin joukoin messuille ennen testitöiden alkamista Espanjassa, toteaa viime kaudella Moto3-luokan MM-pisteissä seitsemänneksi päätynyt Miller.

Red Bull KTM Ajo-tiimin uusiutuneen kuljettajakaksikon muodostaa Millerin rinnalla tshekki Karel Hanika, 17. Hanika voitti viime vuonna arvostetun ja MotoGP-sarjan yhteydessä ajettavan Red Bull Rookies Cupin mestaruuden.

– Hanikalla on edessään MM-sarjan oppivuosi, mutta uskallan odottaa Millerin malliin myös häneltä vahvoja esityksiä heti tulokaskaudella. Molemmat kuljettajamme tekevät määrätietoisesti työtä menestyksen eteen istuen tältäkin osin täydellisesti tiimimme filosofiaan, tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Aki Ajo linjaa.

– Suomalaisittain ”Jaska” -lempinimeä tottelevan Jackin treenimatka tänne ajoittui siinäkin mielessä mainioon ajankohtaan, että hänelle tarjoutuu tilaisuus olla mukana myös messuilla. Jack nauttii olostaan Suomessa ja MP-messut on hieno tapahtuma, Ajo jatkaa.

”Showmies” panostaa aina
100-prosenttisesti uraansa

Milleria pidetään MotoGP- sarjan ja varikoiden varsinaisena väriläiskänä – nimenomaan hyvässä mielessä.

Sarjaa pitkään kiertäneiden mukaan Miller tuo tullessaan raikkaan tuulahduksen osittain jo niistä nostalgisista ”vanhoista, hyvistä ajoista”.

Millerin hymyssäsuin ja pilke silmäkulmassa tekemät tempaukset herättävät hilpeyttä, mutta radalla kaikki tietävät ottaa hänet vakavissaan.

– Jack on persoona. Jotkut saattavat pitää häntä jopa vähän ”hulluna”, mutta vaikka Jack hallitseekin myös showmiehen elkeet, niin hän panostaa oikeasti vain ja ainoastaan uraansa kuljettajana. Hän tekee kaiken sitoutuneesti 100-prosenttisella asenteella, Ajo luonnehtii uutta suojattiaan.

Ajo tunnetaan vaativana, mutta myös palkitsevana tallipäällikkönä. Kovasta työnteosta ei tingitä, mutta samalla pidetään kirkkaana mielessä se, että jokainen kuljettaja on oma luonteensa.

– Avoimesta Jackista tosiaankin huokuu tietyllä tavalla sitä takavuosien ajajien elämäntapaa- ja tyyliä. Australialaiskuljettajilla on omat tapansa, enkä pidä niitä suinkaan huonoina, päinvastoin. Tulokset ovat puhuneet puolestaan, painottaa Ajo.

Ajo Motorsportin osasto sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin tuntumassa. MP-messut on avoinna tulevana perjantaina klo 10-20, lauantaina 9-18 ja sunnuntaina 10-17.

* HUOM! Ensimmäinen design-kuva Niklas Ajon Husqvarna-tehdaspyörästä:
https://fi-fi.facebook.com/photo.php?fbid=575181625898453&set=a.111188248964462.19689.109798945770059&type=1&theater

Uusin numero