MM-kärkeen siirtynyt Sykes korjasi komeasti koko potin Aragonissa

Aragonin ensimmäinen kisaerä oli Kawasakin tehdastiimin näytöstä. Kawasakilla jatkettiin riehakkaasti siitä, mihin aika-ajossa jäätiin, kun Sykes sivalsi vakuuttavasti voittajaksi ja ranskalainen tiimikaveri Loriz Baz säesti toisella sijalla.

Kawasakilla oltiin ylletty edellisen kerran vastaavaan tuplaan 21 vuotta sitten Donington Parkin radalla Englannissa Scott Russellin ja Aaron Slightin toimesta.

Sykes tyylitteli ykkössijan 4,275 sekunnin erolla Baziin. Britti Jonathan Rea ajoi Hondalla kolmanneksi 8,418 sekuntia voittajasta.
MM-kärjessä Espanjaan saapunut ranskalainen Sylvain Guintoli jätettiin Aprilialla kuudenneksi jo lähes 22 sekuntia Sykesin takana.
Intiaanitanssi Kawasakin leirissä sai jatkua jälkimmäisessä erässä, jossa kärkikaksikko pysyi muuttumattomana. Sykes heilutti tahtipuikkoa ja Baz soitteli toista viulua 0,338 sekunnin päässä.
Rea aloitti jälleen kärkitriossa, mutta hänen osaltaan tupla jäi haaveeksi, kun Sykesin ja Bazin kanssa kiivaasti kamppaillut italialainen Marco Melandri poimi Apriliallaan kolmannen sijan talteen 0,470 sekuntia voittajasta.
Melandri pyrki painamaan Sykesista ohi päätöskierroksen trillerissä, mutta ajautui leveäksi ja samalla myös Baz sai huokaista helpotuksesta. Guintoli oli neljäs 5,249 kärjestä.
– Tämä oli aivan mahtava viikonloppu, mutta kyllähän minä sain tehdä toisessa kisassa todellakin täyden päivätyön Melandrin ja Bazin kanssa, kun radan lämpötila oli noussut. Baz on kehittynyt huimasti, mutta en ole lainkaan yllättynyt siitä. Hän ja moni muukin ajaa tosi hyvin. Johdan sarjaa, mutta kausi on sittenkin vasta alkutekijöissään. Olen kuitenkin jo ehtinyt näyttää suunnan, muotoili Sykes.
Sykesilla on neljän kisaerän jäljiltä koossa 75 pistettä, eli neljä Bazia enemmän. Guintoli tulee kolmantena 11 pistettä Sykesista.
Kauden kolmas MM-osakilpailu ajetaan 27. huhtikuuta ratamoottoripyöräilyn katedraalissa, eli Assenin radalla Hollannissa.