MM-johtoa kasvattanut Päivärinta tuplasti toinen Oscherslebenissä

Keravalainen, jonka kyytiä tasapainottaa sveitsiläinen Adolf Hänni, kaasutteli toiseksi Saksan Oscherslebenissä ajetussa kauden kuudennen kisaviikonlopun toisessa kilpailussa.

Samalla Päivärinta vankisti otettaan kauden mestaruudesta kasvattaen sarjajohtonsa 17 pisteeseen.

Oscherlebenin 21 kierroksisen Gold Race-kilpailun voittoon karautti britannialainen veljespari Ben ja Tom Birchall. Päivärinta oli ainoa, joka pystyi haastamaan britit ja varsinkin kaksiosaiseksi sadekuuron vuoksi tuomitun kilpailun jälkimmäisessä osassa keravalainen kolkutteli Birchalin kantoja.

Kaksiosaisen kilpailun yhteisajassa Päivärintä jäi voittajasta 11,3 sekuntia jäätyään kilpailun ensimmäisessä viiden kierroksen osiossa jumiin lopulta kolmanneksi ajaneen Jörg Steinhausenin taakse.

Kilpailun kärkipari oli omaa luokkaansa, mutta voittoon asti Päivärinnalla ei ollut asiaa. Tämän tunnustaa myös pilotti itse.

– Saatiin ajettua Birchall kiinni, mutta kyllä se niin kovaa menee, ettei ohi ollut asiaa. Vaikea on tapaus, vissiin se on niin, että kun ei ole voittamisen pakkoa, niin ei saa itsestään kaikkea irti, arveli Päivärinta.

Päivärinnalle riittää mestaruuteen sijoittuminen kolmen sakkiin kaikissa jäljellä olevissa kolmessa kilpailussa, vaikka Birchalin veljekset voittaisivat ne kaikki.

– Meillä meni startti mönkään siinä uusinta startissa, tiputtiin viitosiksi ja sieltä noustiin. Oli siinä yleisöllä katsomista, kuvaili Päivärinta päivän kilpailua.

MM-sarjasta on jäljellä kaksi osakilpailuviikonloppua ja kolme starttia. Päivärinnalla on mahdollisuus ratkaista mestaruuden kohtalo jo sarjan seuraavassa osakilpailussa Schleizin katuradalla Saksassa. Se edellyttää, että Jörg Steinhausen jää viikonlopun molemmissa starteissa suomalaisen selän taa.

Sarjan päätöskilpailu ajetaan syyskuun lopulla Ranskan LeMansissa.

6/8 MM-osakilpailu. Gold Race tulokset:
1. Ben Birchall/Tom Birchall Iso-Britannia LCR-Suzuki 21 kier., 2. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni Suomi/Sveitsi LCR-Suzuki -11.298, 3. Jörg Steinhausen/Ashley Hawes Saksa/Iso-Britannia LCR-BMW -28.817, 4. Scott Lawrie/James Neave Iso-Britannia LCR-Suzuki -44.161, 5. Kurt Hock/Enrico Becker Saksa LCR-Suzuki -47,933,…9. Petri Makkula/Timo Kartiala Suomi LCR-BMW -1:17.299.

Pistetilanne:
1. Päivärinta/Hänni 146, 2. Steinhausen/Hawes 129, 3. Birchall/Birchall 116, 4. Lawrie/Neave 87,…8. Makkula/Karttiala 50.
 

Uusin numero