MM-jalkapalloon satsaava Brasilia putoaa odotetusti MotoGP-sarjasta

Brasilia oli sijoitettu alustavassa ja kaikkien kolmen luokan – MotoGP, Moto2, Moto3 – osalta yhteensä 19 MM-osakilpailua kattaneessa kalenterissa syyskuun 28 päivään.

Brasiliassa oli määrä kilpailla Autodromo Internacional Nelson Piquet-radalla, jota ei ehditä kuitenkaan saattamaan asianmukaiseen kuntoon sovitussa aikataulussa.

Jalkapallon MM-kisoja ensi kesänä isännöivän Brasilian suunnalta kantautuneiden tietojen mukaan kyse on rahasta, tai tässä tapauksessa paremminkin siis sen puutteesta.

Brasiliassa on ajettu MotoGP-sarjaa viimeksi vuonna 2004, jolloin kisaa isännöi Jacarepagua.

Aragon siirtyy viikolla

Brasilian jääminen sivuun tämän vuoden sarjasta merkitsi paitsi osakilpailujen määrän vähenemistä yhdellä, myös sitä, että Aragonin GP Espanjassa siirretään viikolla eteenpäin.

Motorland Aragonin upeaa rataa kierretään 28. syyskuuta. Siirrolla vältytään siltä, että San Marinon GP Marco Simoncellin nimikkoradalla Misanossa ja Aragon ajettaisiin viikon välein.

MM-sarja käynnistyy 23. maaliskuuta Losailin radalla Qatarissa. Kauden päätös on yhtä perinteinen ja se sijoittuu Espanjan Valenciaan 9. marraskuuta.

Moto2- ja Moto3-luokilla
yksi kilpailu aiempaa enemmän

Brasilian kohtalosta huolimatta MotoGP-luokassa ajetaan yhtä monta osakilpailua kuin viime vuonnakin.

Argentiina tulee Termas de Rio Hondo-radan muodossa uutena isäntänä sarjaan korvaten tavallaan USA:n Laguna Secan, joka on toiminut tähän mennessä ainoastaan kuninkuusluokan temmellyskenttänä.

Argentiinan mukaantulo – vaikkakin vuoden aiottua myöhemmin – merkitsee samalla Moto2- ja Moto3-luokille yhden osakilpailun lisäystä viime kausiin nähden.

MotoGP-luokka jatkaa testejä
Sepangissa ilman Marquezia

MotoGP-luokan kuljettajat ajavat tämän viikon keskiviikosta perjantaihin vuoden toisen testijaksonsa Sepangin radalla Malesiassa.

Hallitseva maailmanmestari Marc Marquez on sivussa testeistä pohjeluun murtuman vuoksi.

Moto2-luokan kuljettaja Mika Kallio ajaa seuraavan testijakson 3.-5. maaliskuuta Phillip Islandilla. Australiassa ajetaan silloin rengastestit valikoitujen MotoGP- ja Moto2-luokan kuljettajien toimesta.

Niklas Ajo palaa tositoimiin 11.-13. maaliskuuta, jolloin Jerezin radalla Espanjassa vuoroaan odottaa Moto3- ja Moto2-luokkien kolmas, sekä samalla viimeinen virallinen testijakso. Kallio ei ole mukana Jerezissä.


MotoGP-sarjan kauden 2014 lopullinen MM-kalenteri:
23.03. Losail, Qatar *
13.04. Austin, USA
27.04. Termas de Rio Hondo, Argentiina
04.05. Jerez, Espanja
18.05. Le Mans, Ranska
01.06. Mugello, Italia
15.06. Barcelona, Espanja
28.06. Assen, Hollanti **
13.07. Sachsenring, Saksa
10.08. Indianapolis, USA
17.08. Brno, Tshekki
31.08. Silverstone, Iso-Britannia
14.09. Misano, San Marino
28.09. Aragon, Espanja
12.10. Motegi, Japani
19.10. Phillip Island, Australia
26.10. Sepang, Malesia
09.11. Valencia, Espanja
* Iltakilpailu
** Kilpailu lauantaina
 

Uusin numero