MM-hopea on Kallion haarukassa Sepangissa

Kallion hopea on kiveen hakattu, jos hän saavuttaa Sepangissa kuusi pistettä viime sunnuntaina Australian GP:n voittanutta Maverick Vinalesia enemmän.

Kalliolla on toki edelleen olemassa teoreettiset mahdollisuudet maailmanmestaruuteenkin, mutta oljenkorsi on varsin ohut, kun jaossa on enää 50 pistettä. Kallion Marc VDS-tiimikaveri Esteve Rabat omaa erittäin vahvan otteen kiiltävimpään 41 pisteen etu puolellaan.

Rabatin mestaruusniittiin Malesiassa on olemassa useampiakin matemaattisia vaihtoehtoja ja yksi niistä tulee tässä: hänelle riittää seitsemäskin sija, vaikka Kallio voittaisikin kisan.

Kallion on saavutettava Sepangissa vähintään 17 pistettä Rabatia enemmän, jotta ratkaisu siirtyy kauden päätösosakilpailuun Valenciaan.

– Marc VDS:n maailmanmestaruus on jo varma ja lähden siitä, että MM-kultamitalistin pyörä on varustettu numerolla 53, julistaa Rabat.

Kaudesta on takana 16 osakilpailua, joista Rabat on voittanut seitsemän. Kalliolla ja Vinalesilla on molemmilla koossa kolme voittoa. Voitot ratkaisevat, jos kuljettajat päätyvät sarjassa tasapisteisiin. Tarvittaessa sen jälkeen verrataan kakkos- ja edelleen kolmossijojakin.

Kärkikolmikon pisteet kirjataan lukemin 310-269-249. Voitosta kilahtaa tilille 25, toisesta sijasta 20 ja kolmossijasta 16 pistettä.

Mestaruus on katkolla
myös Moto3-luokassa

Moto3-luokassa puolestaan Hondan tehdastiimin Alex Marquez on kiinni kullassa.

Hän johtaa Red Bull Ajo-tiimin Jack Milleria 20 pisteellä. Malesiassa kuusi pistettä Milleriä enemmän, niin Marquezin perheessä tuuletetaan tällä kaudella kahta maailmanmestaruutta.

Viime sunnuntaina kotiyleisönsä edessä Australiassa juhlineella Millerillä on tähän mennessä koossa viisi osakilpailuvoittoa, eli kaksi Marquezia enemmän.

– Sepangin rata on hyvä Hondalle ja tiedän, että minulla on mahdollisuus varmistaa mestaruus sunnuntaina. En saa kuitenkaan antaa sen häiritä työtäni. Minun pitää vain jatkaa edellisten kisojen malliin ja pyrittävä pitämään Miller ja tiimikaverini Rins (Alex) takanani, tuumii Marc Marquezin nuorempi veli Alex.

Miller ei ole luopunut toivosta, päinvastoin.

– Sepang lukeutuu yhdessä Phillip Islandin kanssa suorikkiratoihini. Odotan, että sen luonne istuu pyörällemme ja ajotyyliini. On totta, että Sepangista löytyy kaksi pitkää suoraa, mutta en usko, että kisa ratkaistaan imuavun turvin. Ratkaisu on tehty kahdella edellisellä kaudella viimeisessä mutkassa, muistuttaa Miller.

– Odotan Phillip Islandin voiton jälkeen tosiaankin innolla päästä ajamaan Sepangissa, jossa lämpötila on tunnetusti erittäin korkealla, jatkaa Miller.

Sepangiin on luvassa jälleen yli 30 asteen hellettä ja ilman kosteus tapailee sekin tunnetusti huippulukuja.

– Pidän radasta, mutta Malesian osakilpailu on fyysisesti aina äärimmäisen raskas. Sepangissa on joskus jo liiankin lämmmintä ajaa MotoGP-sarjaa, luonnehtii vankalla kokemuksella puolestaan kuninkuusluokassa hopeasta taisteleva Yamahan Valentino Rossi.

* Kallio pystyy siirtämään Moto2-luokan maailmanmestaruuden ratkaisun kauden viimeiseen osakilpailuun Valenciaan, jos:
– Kallio voittaa Sepangin kisan ja Rabat on korkeintaan kahdeksas
– Kallio sijoittuu Sepangissa toiseksi ja Rabat on korkeintaan 13:s

* Marquez saavuttaa Moto3-luokan mestaruuden Sepangissa, jos:
– Marquez voittaa ja Miller ei yllä toiseksi
– Marquez on toinen ja Miller ei yllä podiumille
– Marquez on kolmas ja Miller korkeintaan kuudes
– Marquez on neljäs ja Miller korkeintaan yhdeksäs
– Marquez on viides ja Miller korkeintaan 11:s
– Marquez on kuudes ja Miller korkeintaan 12:s
– Marquez on seitsemäs, Miller korkeintaan 13:s ja Rins ei voita kisaa
– Marquez on kahdeksas, Miller korkeintaan 14:s ja Rins ei voita kisaa
– Marquez on yhdeksäs, Miller korkeintaan 15:s ja Rins ei voita kisaa
– Marquez on kymmenes, Miller ei yllä pisteille ja Rins ei voita kisaa

Uusin numero