MM-endurossa upea suomalaispäivä Belgiassa: Remes voitti ja Seistola toinen

Seistolan mahdollisuudet himoitsemaansa maailmanmestaruuteen ovat enää teoreettiset, mutta paluu palkintokorokkeelle maistui Sherco-kuljettajalle.

Samalla Seistola vankisti asemaansa MM-sarjan kolmospaikalla.

– Tämä tulos oli helpotus. MM-sarjan kokonaistilannetta se ei muuta, mutta paluu niille sijoille, minne kuulun, tuli tarpeeseen. Edelliset neljä kisaa olivat tuloksellisesti heikkoja ja henkisesti kovia, Seistola muistutti tiedotteessaan.

– Loukkaantunut vasemman käden nimetön oli nyt hyvä. Hieman se kipeytyi loppupäivästä, mutta se ei varsinaisesti haitannut. Toki huomasi myös, etten ole juuri ajanut viimeisen kuukauden aikana. Ensimmäiset oikeat treenit pystyin tekemään viime viikonloppuna Suomessa.

E3-luokan voitti MM-sarjaa johtava ranskalainen Mathias Bellino. MM-sarjassa toisena oleva australialainen Matthew Phillips ajoi kolmanneksi. Seistolan perässä MM-sarjan nelosena oleva virolainen Aigar Leok jäi kahdeksanneksi.

Bellinolla on 49 pistettä enemmän kuin Seistolalla, kun jäljellä olevissa kolmessa osakilpailussa on tarjolla maksimissaan 60 pistettä.

Remes jatkoi huikeita otteitaan E1-luokassa ottaen ylivoimaisen voiton. MM-sarjassa toisena oleva ranskalainen Christophe Nambotin jäi suomalaiselle yli minuutin.

Edellisessä osakilpailussa MM-sarjan kärkeen noussut Remes vankisti näin asemiaan piikkipaikalla.

E2-luokan voitti ranskalainen Antoine Meo, joka johtaa MM-sarjaa.

MM-kausi jatkuu sunnuntaina samalla reitillä.

E1-luokka:
1. Eero Remes, FIN, TM, 1:11:25.18
2. Christophe Nambotin, FRA, KTM, +1:02.26
3. Daniel McCanney, GBR, Husqvarna, +1:13.39

MM-pistetilanne:
1. Remes 201
2. Nambotin 197
3. McCanney 144

E3-luokka:
1. Mathias Bellino, FRA, Husqvarna, 1:11:49.30
2. Matti Seistola, FIN, Sherco, +17.52
3. Matthew Phillips, AUS, KTM, +21.85

MM-pistetilanne:
1. Bellino 197
2. Phillips 176
3. Seistola 148

 

Uusin numero