MM-enduro vaikuttaa liikenteeseen viikonvaihteessa Heinolassa

Kilpailutapahtuman turvallisuuspäällikkö Tauno Hildenin mukaan päätös varikon siirtämisestä moottotiurheilukeskukseen tulee osaltaan rauhoittamaan liikennettä keskustassa.

– Samalla tilanne on yleisölle huomattavasti parempi, kun samasta paikkaa löytyy parkkipaikat, varikko, sekä suurin osa kisatapahtumista, Hilden toteaa.

Suurimmat liikenteeseen vaikuttavat muutokset koskevat Komostenkylän seutua.

– Komostentie suljetaan Veljeskylän päästä 140 tieltä aina Teerentielle asti. Kevytliikenne pääsee kylläkin läpi. Varikon kohdalla urheilukeskuksessa on liikenteenohjaus, Hilden kertoo.

Pysäköinti on keskitetty yleisöä parhaiten palvelevalla tavalla jokkis-radalle.

– Pysäköintikieltoa 140 tiellä on Veljeskylän risteyksestä Sammontielle (tie 412) asti. Pysäköintikielto on voimassa torstaista klo 10 alkaen ja päättyy maanantaina klo 10. Jokkis-radalla on katsojille ilmainen pysäköinti ja erikoiskokeet suoraan vieressä, joten ehdottomasti kannattaa pysäköidä sinne, Hilden korostaa.

Reittiä suunniteltaessa on Hildenin mukaan otettu huomioon se, että kilpalijoilla olisi vähän siirtymiä yleisillä teillä. Liikenteen mukana pyöriä silti näkyy. Erityisesti 140 tiellä Lusin ja koulutuskeskus Salpauksen alueella ja lisäksi Lakeasuontiellä.

– Jälleen kerran syytä korostaa, että kannattaa huomioida näillä alueilla lisääntynyt liikenne. Kilpailijoita koskevat samat liikennesäännöt ja kisaajille on tänäkin vuonna tätä korostettu, Hilden kertoo.

Teksti: Heinolan Moottorikerho