Miss MP21 Iida Latvala ajaa moottoripyöräkortin

Helmikuussa kruunattu Miss MP 21 Iida Latvala toteuttaa unelmansa ja hankkii moottoripyöräkortin. Ajo-opetus alkaa kesä-heinäkuun vaihteessa. Tavoitteena on saada kortti kuukauden sisällä.  

MP-messut yhteistyössä Haagan autokoulun kanssa tarjoaa Miss MP:lle mahdollisuuden moottoripyöräkortin ajoon. Iida Latvala pääsee suoraan teoriakokeeseen ja ajotunneille, sillä hänellä on jo ajokortti ja teoriatunteja ei siksi tarvita. Ensimmäinen ajotunti on 30.6. MP-messujen sosiaalisen median kanavat facebook ja intagram @mpmessut seuraavat kortin ajoa. Tavoitteena on viestiä koulutuksesta ja kannustaa muitakin hankkimaan moottoripyöräkortti. Juuri nyt moottoripyöräilyn aloittaminen on erittäin suosittua ja moottoripyöriä ostetaan paljon.

”Moottoripyöräily on kiinnostanut minua aina ja siksi hain motoristihenkisenä Miss MP -kisaankin. Jos voisin valita, minkä moottoripyörän tahansa, se olisi Kawasaki Ninja.  Uskon, että autokoulussa saan hyvän tuntuman moottoripyöräilyyn ja sen jälkeen osaan valita itselleni sopivan pyörän. Onko se juuri tuo mainitsemani, sen näyttää aika.  Haluan jakaa kokemukseni moottoripyöräkortin hankkimisesta ja rohkaista muitakin moottoripyöräilyn pariin. Saa nähdä miten moottoripyöräily vaikuttaa minuun ja millaisen kuumeen nostattaa”, pohtii Latvala. ”Luottavaisin mielin lähden autokoulun kautta uuden harrastuksen pariin.”

Prätkäkortti taskuun helposti ja edullisesti

Autokoulussa moottoripyöräkortin ajamiseen kuuluu neljä teoriatuntia ja vähintään viisi ajotuntia. Haagan autokoulussa teoriatunnit ovat etänä ja ne voi helposti suorittaa vaikka yhden päivän aikana. Ajo-opetusta annetaan yleensä puolentoista tai kahden tunnin seteissä. Ennen ajokortin saamista täytyy suorittaa teoriakoe, hallintakoe ja ajokoe. Teoriakokeen voi suorittaa ennen ajotunteja. Haagan autokoulussa moottoripyöräkortin ajaminen maksaa vähimmillään 552 euroa.  ”Moottoripyöräkortin ajaminen on erittäin suosittua juuri nyt ja sen voi aloittaa koska vaan”, kertoo Jouko ”Jokke” Kalliola Haagan autokoulusta. ”Moottoripyöräkorttien lisäksi tarjoamme opetusta sellaisille henkilöille, joilla on jo moottoripyörän ajamiseen oikeuttava kortti, mutta jotka haluavat lisäopetusta. Asiakkaan tarpeisiin räätälöity ajotunti maksaa 92 euroa. Opetus antaa varmuutta moottoripyöräilijälle ja tekee harrastuksesta entistä nautittavamman.”

Haagan autokoulu on vuosittain tarjonnut MP-messuilla osan teoriatunneista veloituksetta messuvieraille. Tänä vuonna messuja ei järjestetty ja se on vaikuttanut autokouluun. ”Moottoripyöräkortteja on tänä vuonna herätty ajamaan entistä myöhemmin. Aikaisempina vuosina kortteja on hankittu jo heti alkukeväästä, mutta nyt aloitus on siirtynyt kesään. Toisin sanoen aikaisempina vuosina kortti on ollut jo heti prätkäkauden alussa taskussa, mutta nyt joudutaan odottamaan hiukan pidempään, ennen kuin päästään ajelemaan”, toteaa Kalliola. ”Hyvän koulutuksen hankkiminen on tärkeätä, jotta harrastus lähtee hyvin käyntiin ja siitä nauttii.”

Lue myös:

Messukeskus järjestää MP Moottoripyörämessut Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta vuosittain Messukeskuksessa. MP 22 -messut järjestetään 4. – 6.2.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. Uusi MP Päästä pyörällä -podcast tekee sisältöä nyt keväällä erityisesti moottoripyöräilyn aloittamisesta.

Uusin numero