Minispeedwayn kalenteri 2013

Päällekkäisyyksiä kansainvälisen kalenterin kanssa on löytynyt aina huhtikuun puolivälille asti, mutta nyt kaikki on valmista tulevaa kautta ajatellen.

Suomen Cupin osakilpailuiden määräksi on muodostunut kahdeksan osakilpailua, joista sääntöjen mukaan jokainen lasketaan mukaan kauden yhteispisteisiin. Tällä haetaan kuljettajien sitoutumista kilpailuihin osallistumisiin, jonka ajatellaan pitävän osallistujamäärät mahdollisimman korkeina.

Samalla kilvanajon oletetaan paranevan, kun vajailta eriltä vältytään, eikä paikka semifinaalissa ole kuljettajalle itsestäänselvyys. Kansainvälistä linjaa seuraten on minispeedwayn Suomen Cupissa luovuttu finaalierän tuplapisteistä.

Viime kauden kärkikolmikosta Jooa Partanen ja Nike Lunna nousevat isoihin pyöriin, kuten myös Henri Ahlbom.  Ahlbom kuitenkin ikänsä puolesta pystyy, ja myös ajaa myös minispeedwayta tulevalla kaudella. Suomalaisedustusta on kahden kuljettajan voimin myös oikeus odottaa Tanskan minisarjasta. Ahlbomin esiintymisen sekä minispeedwayssa, että isoissa pyörissä mahdollistaa Moottoriliiton nuorisolisenssi.

Microspeedwayn mukaantulo kotimaiselle kilpailukartalle perustuu noin kymmenen kuljettajan suunnalta lajiryhmälle tulleeseen kannanottoon, että kilpailuita tulisi järjestää.

Tämän seurauksena osaan kauden minispeedwayn Suomen Cupin kilpailuista on otettu mukaan microspeedway. Microspeedwayn kilpailut ajetaan kuten minispeedway sillä erotuksella, että finaalieriä ei ajeta lainkaan. Myöskään Suomen Cupin arvoa ei kilpailuilla vielä tällä kaudella ole.

Speedwaysanomien toimituksessa on seurattu kohtalaisen läheltä suomalaista minispeedwayta kohta kymmenen vuoden ajan.  Tämän kevään sarjakokous oli siitä poikkeuksellinen, että mini- ja microspeedwaykilpailuja suorastaan runnottiin läpi kerhojen järjestettäväksi.

Syksyllä nähdään, miten kaikkien (kaikkiaan 13) kilpailuiden järjestämisessä on onnistuttu. Yritys on ainakin ollut aiempia vuosia parempi, joka on ehdottoman tärkeää.

Lehden mennessä painoon, eletään Ruotsin minisarjan suhteen edelleen tiedossa, että suomalaiskuljettajia ei mukaan oteta. Ruotsissa on kuitenkin myös jonkin verran henkilökohtaisia kilpailuja, joihin suomalaiskuljettajia on lähdössä mukaan.

Vertailun vuoksi voidaan mainita, että Suomen 26 tapahtumaa (kv-kalenteri ja leirit mukana) vastaan löytyy Ruotsin kalenterista 47 tapahtumaa. Lajin mahtimaassa Tanskassa sama luku on 146.

Kaikkiin mini- ja microspeedwayta koskeviin kysymyksiin saa vastauksen lajiryhmän nuorisovastavaava Marko Partaselta. Partasen tavoittaa puhelimella numerosta 050 441 8786 ja sähköpostilla osoitteesta mmp.racing@gmail.com.

Partasen apuna mini- ja microspeedwayn suhteen lajiryhmässä toimii Nicklas Finne.
 
Minispeedwayn henkilökohtainen 80cc Suomen Cup:
Suomen Cup 1 Pori 9.5.
Suomen Cup 2 Pori 18.5. + microspeedway
Suomen Cup 3 Hyvinkää 26.5. + microspeedway
Suomen Cup 4 Pori 15.6.
Suomen Cup 5 Kauhajoki 29.6. + microspeedway
Suomen Cup 6 Haapajärvi 21.7. + microspeedway
Suomen Cup 7 Seinäjoki 31.8. + microspeedway
Suomen Cup 8 Karhula 1.9. + microspeedway
 
Suomen Cup (joukkue) Varkaus 27.7.
 
Muut kotimaiset kilpailut:
Henkilökohtainen Kuusankoski 13.7. + microspeedway
Henkilökohtainen Seinäjoki 25.5. + microspeedway
Henkilökohtainen Seinäjoki 11.8. + microspeedway
1. Itä-Länsi Seinäjoki 7.9.
Henkilökohtainen Viro 28.9.
 
Minispeedwayn harjoitusleirit Suomessa:
7.5. Pori/Seinäjoki (tbc)
6-7.7. Seinäjoki
14-15.9. Hyvinkää
 
Minispeedwayn kv. kalenteri 2013:
Pohjoismaiden mestaruus (henkilökohtainen) 13.7. Vetlanda, Ruotsi
Pohjoismaiden mestaruus (joukkue) 14.7. Vetlanda, Ruotsi
Euroopanmestaruus (henkilökohtainen) 10-11.8. Elgane, Norja
Youth Gold Trophy (henkilökohtainen MM) 3-6.7. Fjelsted, Tanska
 

Uusin numero