Mika Kallion tallipäällikkö: ”Olemme suoriutuneet paremmin kuin odotin”

Yhdeksän osakilpailun jälkeen Pol Espargaro on MM-pisteissä 20:s ja Bradley Smith 21:s. Mika Kallio on ajanut yhden kilpailun villillä kortilla ja pääsee ajamaan vielä toisenkin.

Espargaron paras sijoitus on Sachsenringin 11:s, Smithin Le Mansin 13:s.

– Kuivissa oloissa olemme 1,2 sekuntia kärkeä perässä niin aika-ajoissa kuin kilpailuissakin. Mutta on muistettava, että tämä on ensimmäinen kautemme MotoGP:ssä, joten voimme olla tulokseen oikein tyytyväisiä, Leitner sanoo Motorsport.comilla.

– Meillä ei ole mitään dataa edellisiltä kausilta tukenamme, siksi kaikki se työ, mitä nyt teemme, on äärimmäisen tärkeää. Joillekin radoille olemme tulleet täysin vailla informaatiota.

– Juuri näistä mainituista syistä olen erittäin vaikuttunut tekemästämme työstä. Kuvittelin ennen kautta, että olisimme tässä vaiheessa noin kaksi sekuntia kierroksella kärkeä jäljessä.

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer on sanonut heidän olevan MotoGP:ssä mukana ainoastaan voittaakseen. Leitnerin mukaan Pierer kuitenkin tietää, ettei tehtävä ole helppo.

– Jokaisella tiimillä täällä on voitto tavoitteena. Ero meidän pomomme ja muiden päälliköiden suhteen on se, että Stefan myös omistaa tiimimme. Hondalla ja Yamahalla tilanne ei ole sama, siellä isot johtoportaat tekevät päätöksiä. Me olemme Stefan Piererin yhtiö, joten hän tekee päätökset. Hän ei ole antanut meille mitään painetta. Hän haluaa meidän voittavan, mutta tietää hyvin, ettei se ole helppoa, Leitner sanoo.