Mika Kallion tallikaveri tyytyväinen: ”Näytin kaikille, mitä osaan”

27-vuotias britti on tyytyväinen, että sai hankalasti alkaneen käyden käännettyä voitokseen. Mika Kallion hyvät otteet villin kortin kilpailuissaan herättivät huhut siitä, että Kallio korvaisi Smithin ensi kaudella.

”Kyllä sitä väkisinkin ajattelee niin, että kun kauden 14 ensimmäistä kilpailua eivät onnistu, niin kuinka ihmeessä neljä viimeistä voisivat sitten onnistua eri tavalla. Mutta onnistuin kääntämään tilanteen. En ole koskaan ollut luovuttaja. Mutta sitä en osaa tarkkaan sanoa, miksi minulla kesti niin pitkään saada tuloksia”, kauden kolmessa viimeisessä kilpailussa pisteille ajanut Smith pohti Crash.netillä.

”Aragonian testit olivat meille iso askel eteenpäin. Kokeilin siellä osia ja päätin alkaa käyttää niitä, vaikka en ajanut osalla niistä kuin viisi kierrosta. Minulla oli sellainen tunne, että juuri niitä tarvitsisin.”

Valencian testeissä heti kauden jälkeen Smith oli tallikaveristaan Pol Espargarosta kymmenyksen päässä ja Yamahan tehdaspyöristä vain 0,6 sekuntia.

Valencian hyvä päätöskilpailu oli sikälikin Smithille tärkeä, että katsomossa istui koko KTM:n johtoporras. Hän näytti heille kykynsä livenä.

“Kun Pol ja Mika kaatuivat siellä, minä onnistuin keräämään sen viisi pistettä, mikä ratkaisi nousumme valmistajien pistetaulukossa viidenneksi. Kyllä näillä asioilla on merkitystä, ja se oli vielä meidän tavoitteemme tälle kaudelle”, Smith sanoo.

”Mielestäni osoitin, mitä osaan ja mihin pystyn. Olen todella tyytyväinen, että pystyin kääntämään kauden positiiviseksi. Oli hienoa näyttää siellä koko johtokunnalle ja kaikille isoilla pomoille kenen kanssa he ovat allekirjoittaneet sopimuksen.”

Uusin numero