Mika Kallion sormi kesti ajamisen

Tunnin harjoitusjakso jouduttiin aloittamaan ukkoskuuron jälkeen märällä radalla, mutta rata alkoi kuivua jakson puoliväliin mennessä.

Valkeakoskelaisen sormea varten Alpinestars oli valmistanut erityisen ajohanskan, johon paketissa oleva sormi mahtui. Kallio puri hammasta yhteen ja päätti ajaa ilman puudutuslääkkeitä.

Kivulias sormi kesti ajamisen ja Kallio sijoittui Ducatillaan 13:nneksi. Toipilaanakin hän ylsi jälleen nopeimmaksi MotoGP-luokan tulokaskuskiksi. Eroa perjantain nopeimman ajan kirjanneeseen Casey Stoneriin syntyi 1,311 sekuntia.

– Kisaviikonlopun ensimmäinen päivä on yleensä ollut meille vaikea, mutta tällä kertaa se oli sitä sormivamman takia. Päätin ajaa ilman puudutusta. Sormeen sattui aina jarrutuksissa ja kytkintä käytettäessä, Kallio kertasi.

– Jakson alku meni sadekelin renkailla ajaessa. Lopussa ajoin vain 10 nopeaa kierrosta kuivan kelin renkailla. Keli voi olla täällä epävakainen koko viikonlopun ajan.

– Aikaero kärkeen ei ole ollenkaan paha, kun ottaa vaikeudet huomioon. Tiedän, että ilman vammaa olisin pystynyt puristamaan kovempaa. Nyt nopeimpaan kierrokseeni jäi paljon parannettavaa, joten siinä valossa aloitus oli varsin tyydyttävä.

Uusin numero