Mika Kallion rinnalle taas uusi kasvo KTM-kaartiin: Brnon radan omistajan poika saa tilaisuutensa

Abraham kilpaili viisi edellistä vuotta MotoGP-luokassa siirtyäkseen täksi kaudeksi Superbiken MM-sarjaan BMW:n puikoissa.

Abrahamin nimi oli tapetilla KTM:n testikuljettajaksi jo viime elokuussa, jolloin itävaltalaisvalmistaja päätyi kokeneeseen suomalaiseen.

Ensi vuonna MotoGP-luokkaan palaavan ja toiseksi kisakuskikseen britti Bradley Smithin jo kiinnittäneen KTM:n RC16-pyörää ovat tähän mennessä ehtineet Kallion lisäksi testata saksalainen Alex Hofmann ja ranskalainen Randy de Puniet. Alkusyksystä sakkiin liittyy sveitsiläinen Thomas Lüthi ja jossain raossa tilaisuutensa saa siis myös Abraham.

– Kyllä, Karelille tarjoutunee myös testitilaisuus, KTM-projektia johtava Mike Leitner vahvisti Qatarin GP:n yhteydessä Motorsport-Magazin.com-sivustolle.

Leitner korostaa, että Kallion rooliin uusilla tulokkailla ei ole vaikutusta.

– Kallio ajaa kaikki testit ja hän tekee myös suurimman osan pyörän kehitystyöstä.

– Meille on myös tärkeää, että saamme pyörästämme palautetta niin monelta kuljettajalta kuin mahdollista, Leitner perustelee mittavaa kaartia.

KTM:n seuraava testijakso ajetaan huhtikuussa Brnossa. Kahden vuoden sopimuksen KTM:n kanssa omaavan Kallion kalenteriin näitä jaksoja on merkitty täksi kaudeksi alun toistakymmentä.

KTM-projekti esitellään virallisesti suurelle yleisölle Red Bull Ringillä 12.-14. elokuuta ajettavan Itävallan GP:n yhteydessä.

Uusin numero