Mika Kallion pyörä hyytyi aika-ajossa: 16:s

Kalliolla oli aika-ajossa myös epäonnea matkassa, kun Italtrans-tiimin Kalex-pyörä sammui 23 minuuttia ennen session loppua varikolta lähdettäessä.

Kallio pystyi palaamaan myöhemmin takaisin radalle, mutta 1,421 sekunnin ero kärkeen ei taatusti kokenutta suomalaista miellyttänyt.

Kallio tosin pystyi ajamaan kaksi kovinta aikaansa viimeisillä kierroksilla, mikä sinänsä lupaa parempaa.

Paalupaikalle Speed Up-pyörällä pauhasi jo harjoituksia hallinnut britti Sam Lowes huippuajalla 1.59,423. Paalupaikka oli Lowesin ensimmäinen Moto2-luokassa.

Sunnuntaina klo 19.20 käynnistyvän ja 20 kierrosta kattavan kisan eturiviin Lowesin rinnalle rullaavat Ajo Motorsportin ranskalainen Kalex-kuljettaja Johann Zarco ja hallitseva maailmanmestari, vastaavalla pyörällä kisaava espanjalainen Tito Rabat.

Lowes kukisti Zarcon 0,332 ja Rabatin 0,390 sekunnilla.

– Olen tosi iloinen, sillä eturivin lähtöpaikka on erittäin tärkeä. Taistelu paalupaikasta oli tiukka ja näytin, että pystyn ajamaan tasaisen kovia kierrosaikoja. Minä ja tiimini olemme valmiina kisaan ja kamppailemaan voitosta, julisti Zarco.

Kallion italialainen tiimikaveri Franco Morbidelli lunasti itselleen kahdeksannen lähtöruudun. Hän jäi pohjista 0,973 sekuntia.

Uusin numero