Mika Kallion MotoGP-tiimillä ongelma – paha insinööripula

Kallio toimii tulevalla kaudellakin tiimin testikuljettajana, kilpaa MortoGP:ssä ajavat Pol Espargaro ja Bradley Smith.
Itävaltalaisvalmistaja osallistuu tällä kaudella MotoGP:n lisäksi myös Moto3:een ja nyt myös Moto2:een.

Tiimi on rekrytoinut henkilökuntaa muilta, mutta he myöntävät, että koossa oleva työntekijäryhmä KTM:n pajalla on kovin nuorta.
”Tämä ei ole mikään F1, jossa kuljeskellaan varikolla ja rekrytoidaan kokeneita ja osaavia ihmisiä sieltä täältä”, sanoo Espargaron ensi kauden tiimipäällikkö Paul Trevathan Autosportille.

”Tässä maailmassa ei vain rehellisesti sanottuna ole riittävästi riittävän osaamia ihmisiä. Varsinkin Euroopassa tilanne on se, että on itse etsittävä nuoria talentteja ja pyrittävä kouluttamaan heistä osaavia työntekijöitä. Meillä KTM:llä tilanne on tällä hetkellä juuri sellainen.”

Trevathan vertaa tilannetta arkiseen asiaan.

”Kirjastomme on tällä hetkellä tyhjä, ja yritämme täyttää sitä. On löydettävä ideoita, ja saatava jostakin se puuttuva 25 vuotta MotoGP-kokemusta.”

Motivaatio on tiimin vahvuus

KTM on hankalassa tilanteessa moneen muuhun tiimiin verrattuna, vaikka motivaatio onkin kohdallaan.

”Meidän ja monen muun valmistajan ero tässä suhteessa on nyt valtava. Mutta olemme todella motivoituneita, mikä on tämän tiimin vahvuus. Olemme kaikki hyvin avoimia ja yritämme auttaa kaikissa asioissa toinen toisiamme”, Trevathan painottaa.

Trevathan on aiemmin työskennellyt Hondalla Dani Pedrosan kanssa MotoGP:ssä ja viime kaudella hän oli vahvasti mukana Mika Kallion johtamassa testiohjelmassa.

Tom Jojic tulee mukaan Bradley Smithin tiimin päälliköksi, hän työskenteli britin kanssa aiemmin jo Moto3:ssa.

Mika Kallio teki MotoGP-debyyttinsä KTM:llä marraskuussa Valenciassa. Nyt hän on testannut kautta 2017 varten, kuten on tehnyt myös Smith. Testejä olisi voinut olla enemmänkin.

”Tämä projekti on ollut niin nuori vielä. Meillä on todella paljon uusia ihmisiä töissä ja paljon uusia asioita opeteltavana. On edettävä askel kerrallaan. Meidän on saatava hyvä tiimi kasaan ja edettävä yhtenäisenä joukkona. Jokaisesta on saatava paras mahdollinen työpanos irti”, Trevathan sanoo.

Uusin numero