Mika Kallion MotoGP-testit jäissä – Brnossa lähes pakkaslukemia

Ensi kaudella MM-sarjaan palaavan KTM:n MotoGP-luokan pyörän testityöstä päävastuun kantavan Kallion ja hänen rinnallaan ajavan ranskalaisen Randy de Punietin oli tarkoitus käynnistyy Brnon kaksipäiväinen urakka keskiviikkona.

Toisin kuitenkin kävi, sillä KTM:n plakkariin ei kertynyt keskiviikolta ensimmäistäkään testikierrosta. Sinänsä upean tshekkiradan alimmaksi lämpötilaksi mitattiin 2,5 ja ylimmäksi noin 4 astetta.

Olosuhteet eivät vaikuta kohentuneen suuremmin tämänkään päivän osalta. Kallion aamu käynnistyi auton tuulilasia jäästä raapiessa.

Brnon radalla on siis ollut edelleen hiljaista, mutta KTM:llä ollaan toiveikkaita sen osalta, että puolen päivän jälkeen päästäisiin vetämään edes muutama tärkeä kierros.

KTM:n suunnitelmissa olisi testata tänään pääosin erilaisia moottorin rakenteita ja konfiguraatioita. Listalla oli paljon muitakin asioita, mutta tämä lienee ainoa, mikä ehditään toteuttaa – siis jo radalle on ylipäätään asiaa.

Brnon testijakso on käytännössä hukattu keliolosuhteiden osalta. KTM:llä on tosin osattu varautua tähänkin jo hyvissä ajoin. Testikalenteriin on rustattu varapäiviä varman päälle kesäkuukausiksi.

Kallion kausi sisältää 12-14 testijaksoa. Ja toivottavasti myös KTM:n villin kortin MM-osakilpailun kauden 13. marraskuuta päättävässä Valenciassa.
 

Uusin numero