Mika Kallion kisakuskin haaveet katoamassa – KTM haluaa Johann Zarcon 2019

Mika Kallio oli jo lähellä päästä Bradley Smithin tilalle KTM:n kisakuljettajaksi 2018, mutta sopimustekniset asiat vesittivät lopulta mahdollisuuden. Nyt näyttää siltä, että KTM hakee kaudella 2019 erilaisia ratkaisuja.

Jopa kuusinkertaisen maailmanmestarin Marquezin on huhuttu siirtyvän itävaltalaisen KTM:n palvelukseen; kytkös näiden kahden välillä on pääsponsori Red Bull. Marquezin manageri Emilio Alzamora kuitenkin vakuuttaa, että Honda on ehdottomasti Marquezin ykkösvaihtoehto.

KTM:n pääjohtaja Stefan Pierer paljastikin Speedweekille, että KTM haluaa Yamaha Tech 3:n kuljettajan Johann Zarcon Pol Espargaron tallikaveriksi 2019. Zarco ajoi loistavan debyyttikauden MotoGP:ssä, hän oli MM-sarjan kuudes ja piipahti kolmesti palkintopallilla, avausvoitto tosin jäi vielä nappaamatta.

”Marc Marquez on kiistatta suuri mestari, mutta jos häne ei olisikaan kilpailukykyinen KTM:llä, syy voisi olla ainoastaan pyörässämme. Tavoitteemme on jatkaa Pol Espargaron kanssa, sillä koko tiimillämme ja hänellä on hiljainen kunnioitus välillämme”, Pierer sanoo.

Zarcon tulevaisuuden ratkaisee pitkälti Valentino Rossi. Maverick Vinales on jo varma Yamahan tehdaskuljettaja 2019, mutta Rossi päättää mahdollisesta jatkostaan ensi kauden alkupuoliskolla. Jos Rossi lopettaa, tehdastallipaikalle kiivaasti haluava Zarco lienee Yamahan ykkösvaihtoehto.