Mika Kallion ex-tiimikaverilta tyly tilitys: ”Todella p****a!”

Ja sen Redding tekee tyylilleen uskollisesti itseään säästelemättä.

– Todella v***n p****a rehellisesti sanottuna!

MotoGP-sarjan kaikkien aikojen nuori voittaja ajoi ensimmäisen kuninkuusluokan kautensa Gresinin tiimissä. Viime kausi kulki vuorostaan Marc VDS:n väreissä ennen siirtymistä Ducatin italialaisvenäläiseen Octo Pramac Yakhnich-tiimiin.

Redding päätyi viime kaudella pisteissä 13:nneksi. Omat ja muiden odotukset olivat paljon korkeammalla.

– Ajoin ensimmäisellä kaudella pääosin sijoituksia 12-13. Minun ajatuksissani ne eivät ole mitään sijoituksia. Sama jatkui viime kaudella, kun en saanut pyörää mieleisekseni missään vaiheessa. Ajattelin, että olen menettänyt otteeni kilpailemiseen ja en ansaitse paikkaa MotoGP-luokassa. Se oli minulle henkisesti musertavaa, Redding tilittää.

Reddingin kauden 2015 räpiköintiin mahtui silti myös uran ensimmäinen kuninkuusluokan podiumsijoitus, kun hän päätyi kolmanneksi Misanon puolihullussa kelissä ajetussa kisassa.

– Se oli kieltämässä vähän outo sijoitus. Se ei itse asiassa edes tuntunut podiumsijoitukselta, Redding viittaa olosuhteisiin ja silloin kireään tunnelmaan tiiminsä kanssa.

Tuleva kausi näyttää Reddingin osalta huomattavasti valoisammalta. Ducatit olivat hyvässä iskussa Malesian radalla Sepangissa ajetulla kauden ensimmäisellä testijaksolla ja Redding löysi itsensä kolmen päivän urakan jälkeen seitsemänneltä sijalta.

– Olin erittäin tyytyväinen varsinkin viimeisen testipäivän vauhtiini. Teimme onnistuneita muutoksia pyörään ja lopputulos oli hyvä. Itseluottamus on nyt kohdallaan ja fiilikset korkealla. Odotan innolla Australiaa, Redding viittaa viikon kuluttua Phillip Islandin radalla ajettaviin testeihin.

Uusin numero