Mika Kalliolle lämmin vastaanotto italialaistiimissä

Kokeneen Kallion, 32, neljän vuoden mittainen ja koko ajan nousujohteisesti edennyt pesti belgialaisessa Marc VDS Racing-tiimissä tuli tiensä päähän marraskuussa.

Uudet haasteet odottavat taustoiltaan pitkälti Marc VDS:n kaltaisessa italialaisessa Italtrans-tiimissä, jonne Kallio oli enemmän kuin tervetullut.

”Italtans todellakin
halusi minut”

– Minulle on erittäin tärkeää, että he todellakin halusivat minut. Se on hyväksi myös kuljettajan fiilikselle. Italtrans oli minulle paras vaihtoehto, Kallio painottaa.

Tilanne on hallussa myös kaluston osalta, vaikka ensimmäiset testit Kalexin kauden 2015 pyörällä eivät vielä täysin Kalliota vakuuttaneetkaan.

– Päätavoite oli – jos jatkan Moto2-luokassa –  ajaa tiimissä, jossa on käytössä Kalex-pyörät. Tiiminvaihdos on helpompaa, kun pyörä pysyy samana, Kallio tähdentää MCN:n haastattelussa.

Kallio on saavuttanut urallaan kolme MM-hopeaa ja yhden pronssin. Mestaruus on siis vielä saavuttamatta, mutta siitä ei pidetä suurta ääntä eikä varsinkaan uhota, vaikka nappisuorituksella kiiltävin kimalteleekin haarukassa.

Sen jo viime kausi osoitti, joskin vielä tuolloin tiimikaveri Esteve Rabat oli pitkässä juoksussa liian iso pala purtavaksi.

– Olen vakuuttunut siitä, että olen vahva myös ensi kaudella. Tavoitteena on taistella kärjessä, kuten tein miltei kaikissa kisoissa tänä vuonna, linjaa kauden 2015 avauksessa jo uransa 50. podiumsijoitusta janoava Kallio.

Kallion sopimus Italtrans Racingin kanssa on mallia 1+1.
 

Uusin numero