Mika Kalliolle KTM-kaveri puskista – ”Playboy” yllättyi itsekin pestistään

Suzukia taannoin vastaavassa projektissa kehittänyt De Puniet kertoo ensimmäisen kontaktin tulleen KTM:n taholta jo viime kesäkuussa, mutta sen jälkeen kuvio oli ollut pitkään jäissä.

– Sitten tapasin Mike Leitnerin (KTM:n MotoGP-projektin konsultti) marraskuussa Valenciassa ja hän kysyi, mitä minulla oli suunnitelmissa ensi vuodeksi. Olin yllättynyt tästä, koska olin kuullut heidän tehneen sopimuksen Mika Kallion kanssa. Ajattelin, että heillä ei ollut enää tarvetta toiselle kuljettajalle. He halusivat kuitenkin toisen, mikä oli minun onneni, De Puniet, 35, taustoittaa Motogp.com-sivustolla.

Kallio kantaa
päävastuun

Kaudella 2017 kuninkuusluokkaan palaavalla KTM:llä on kovat piipussa, sillä Kallio, Hofmann ja De Puniet saavat kesällä rinnalleen vielä neljännen testikuljettajan, eli Moto2-luokan MM-sarjassa kilpailevan sveitsiläisen Thomas Lüthin.

Kalliolla on kahden vuoden sopimus KTM:n kanssa, joten hän kantaa päävastuun testaamisesta. De Punietia ja erityisesti Lüthia luonnehditaan tässä vaiheessa rooliltaan enemmänkin keikkakuljettajiksi.

MotoGP:ssä myös tv-kommentaattorina hääräävän Hofmannin osalta on puolestaan selviö, että hän ei tavoittele KTM:n toisen kisakuskin paikkaa Kallion tavoin.

Kallion ohjelmassa on tänä vuonna 12-14 testijaksoa, joista seuraava ajetaan 7.-9. maaliskuuta Valenciassa. De Punietilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon KTM:n häntä työllistää.

– Jerezin viimeisen testipäivän jälkimmäinen puolikas merkitsi minulle lähinnä tuntuman hakua. Valencian kolmen päivän testijaksolla pääsen sitten jo tositoimiin. Valencian jälkeen testaan KTM:ää huhtikuussa Brnossa ja muitakin jaksoja on luvassa, mutta en tiedä niiden tarkkaa lukumäärää. Se voi liikkua osaltani oikeaan tai huonompaan suuntaan riippuen siitä, mitä tapahtuu, De Puniet pyörittelee.

– Uskon, että KTM:n aikataulu on joustava. Toivon, että pääsen tekemään kaikkeni tätä pyörää kehitettäessä. Minulla on hyvä fiilis tähän tiimiin. Siinä on mukana paljon sellaisia henkilöitä, joiden kanssa olen tehnyt töitä aiemminkin, jatkaa Playboy-mallina tunnetuksi tulleen australialaisen Lauren Vickersin kanssa naimisissa oleva De Puniet.

Kuka lunastaa villin
kortin Valenciaan?

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer vahvisti jo viime vuoden puolella, että itävaltalaisvalmistajalle on villin kortin paikka varattuna tämän kauden päätösosakilpailuun Valenciaan.

–  He (KTM) ovat puhuneet villin kortin kisasta, mutta kuljettajasta ei ole ollut vielä puhetta. Enempää en tiedä, mutta kaikki on mahdollista. Jos teen hyvää työtä ja he katsovat minun ansainneen tuon paikan, niin otan sen. En kuitenkaan ajattele sitä nyt sen suuremmin. Haluan antaa kaikkeni tämän pyörän kehitystyöhön ja katsotaan sitten sen jälkeen. Olisihan se mukavaa ajaa kisa kauden päätteeksi, tuumii De Puniet.

KTM:n taholta on vinkattu, että he julkistavat kauden 2017 toisen kisakuljettajansa nimen jo hyvissä ajoin tämän kevään aikana.

Tapetilla on ollut useampikin nimi. Yksi heistä on Moto2-luokan hallitseva maailmanmestari, suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä kilpaileva ranskalainen Johann Zarco.

Uusin numero