Mika Kallio: ”Turhauttaa niin paljon, ettei lippis mahdu päähän!”

– Ei ole tänä vuonna kovin paljoa hymyilyttänyt. Meillä on ollut viikonlopusta toiseen samanlaisia ongelmia, joille emme oikeastaan edes voi mitään. Kaikenlaista olemme kokeilleet edes takaisin koko vuoden, emmekä ole saaneet mainittavaa muutosta suuntaan tai toiseen, Kallio kommentoi aika-ajon päätyttyä.

– Tänään aika-ajossa tuntui siltä, että on ihan sama, vaikka olisin ajanut vanteilla, niin tulos olisi sama. Erikoinen juttu, kun mikään säätö ei sinänsä vaikuta juuri mihinkään. Se tekee tilanteen hankalaksi. Vauhtini ei toisaalta ole kadonnut mihinkään. Olen ajanut kärkiaikoja niillä radoilla, joilla renkaat ja pyörä sattuvat toimimaan, Kallio kertoi tuntemuksistaan.

Kallio ajoi aika-ajonsa parhaan kierroksen jo neljännellä ajokierroksella, eikä sen jälkeen enää onnistunut kohentamaan aikaansa edes renkaiden vaihdon jälkeen.

– Vaihdoimme toiselle vedolle uudet renkaat, mutta aika ei parantunut. Teimme tänäänkin tiiminä kaiken, mihin pystyimme ja varikolla on totta kai vähän apea tunnelma. Kaikki ovat pettyneitä ja tietävät, mikä tilanne on. Ei auta, vaikka päällänsä seisoisi. Meillä on kuitenkin kisainsinöörin ja mekaanikon kanssa hyvin toimiva yhteispeli, Kallio kertoi tunnelmista tiimin sisällä.

Kallio myöntää avoimesti kuluneen kauden olleen hänen uransa turhauttavin ja jatkuvat huonot tulokset ovat pyörineet menestymään tottuneen kuljettajan ajatuksissa.

– Tämä ratamoottoripyöräily on raaka maailma siinä mielessä, että yksi huono kausi saattaa paketoida koko uran. Tällä hetkellä ei ole muita vaihtoehtoja kuin tehdä parhaansa joka kerta, kun nousee pyörän selkään ja tehdä mitä on tehtävissä. Jämäsijoista motivoituminen ei ole kuitenkaan helppoa viikonlopusta toiseen. Kamalinta on kuitenkin se, etten pysty nauttimaan ajamisesta, Kallio kertoi.

Viikonlopun aikana Silverstonessa on nähty paljon kaatumisia ja ulosajoja, joten puheet haastavasta MM-radasta pitävät paikkansa. Kallio toivoo kilpailupäiväksi sadetta, jotta pääsisi vielä yllättämään edestään lähteviä kuljettajia.

– Huomisen yllätyskortti voisi olla sadekeli, joka pistäisi pakan uusiksi.  Rata on tosi vaikea ja pomppuinen, joten täällä sattuu paljon virheitä. Pyrin itse ajamaan huomenna ehjän kilpailun ja katsotaan, mihin se riittää, Kallio maalaili kilpailuasetelmia.
 

Uusin numero