Mika Kallio: ”Tämä oli yksi urani prahaista kilpailuista”

Kallio eteni suunnitelmiensa mukaisesti ja aloitti kilpailun aggressiivisesti. Ensimmäiset mutkat olivat juuri niin ahtaita kuten hän ennakoi, mutta 18:sta ruudusta startanneen suomalaisen ajo kulki ja hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 12:s. Hyvä ote säilyi läpi 28-kierroksisen kilpailun ja ruutulipulle valkeakoskelainen ennätti kymmenentenä.

”Startti sujui erinomaisesti, sillä lähdin liikkeelle hyvin, ja jotenkin sain todella hyvän vauhdin ennen ensimmäistä mutkaa. Ahdasta oli ja siellä tarvitaan hiukan onneakin, mutta tällä kertaa kaikki meni nappiin”, Kallio sanoi.

Muutaman kierroksen jälkeen Kallio asettautui kymmenennelle sijalle ja piti siitä kiinni koko kilpailun ajan.

”Ajo kulki hyvin ja annoin kaikkeni, jotta olisin vielä saavuttanut yhden sijan, mutta siihen ei tällä kertaa eväät riittäneet. Noin kuusi kierrosta ennen maalia renkaat alkoivat hiukan lipsua, mutta mitään suurempaa ongelmaa ei ollut. Ajoin ruutulipulle saakka täysillä, sillä myös takana tapahtui, eikä eroa muihin ollut niin paljon.”

Maaliviivan ylityksen jälkeen tunteet ottivat vallan.

”Kyllä siinä taisi muutama kirosana kuulua, kaikki tuli ulos. En edes tiennyt monesko olin, sillä meillä oli hiukan ongelmia varikon näyttötaulun kanssa. Kun pääsin maaliin, näin ensimmäisessä mutkassa tulostaulun. Kymmenes sija lämmitti mieltä todella paljon”, Kallio riemuitsi.

Kallio ajoi vuosina 2009 ja 2010 MotoGP-luokassa Pramac Ducatilla ja sijoittui parhaimmillaan seitsemänneksi. Kymmenes sija debyyttikauttaan ajavalla KTM:llä lämmittää kuitenkin mieltä.

”Olihan tämä yksi urani parhaista kilpailuista. Jäin kärjelle vain hiukan vajaat 20 sekuntia ja se on paras saavutukseni sillä sektorilla. Se on myös KTM:lle pienin saavutettu ero kärkeen, sillä vaikka Pol Espargaro oli edellisessä osakilpailussa yhdeksäs, hän jäi kärjelle yli puoli minuuttia.”

Onnistuminen Itävallan osakilpailussa oli nappisuoritus, sillä se oli toistaiseksi Kallion viimeinen kilpailu. Testikuljettajan työt jatkuvat, mutta erinomainen ajo Red Bull Ringillä parantaa neuvotteluasemia ensi kauden osalta.

”Nyt istutaan neuvottelupöydän ääreen ja onhan sinne kiva mennä tällaisen tuloksen siivittämänä. KTM on todella upea talli ja tehdas, joten olisi ehdottomasti luontevinta jatkaa täällä. Katsotaan mitä heillä on mielessä, ja mietitään sitten mitä tehdään. Ehdottomasti haluan ajaa kilpaa, joten toivotaan, että tämä suoritus ja tulos ei jää pelkästään selkään taputteluksi”, Kallio naurahti.

Itävallan kilpailun voittoon ajoi Italian Andrea Dovizioso.