Mika Kallio takoo MM-pisteitä uransa kovimmalla keskiarvolla

Kallion toistaiseksi paras pistekeskiarvo 16,4 syntyi kaudella 2006, jolloin hän ajoi 125-kuutioisten MM-hopeaa. Kallio saavutti piikkiluokassa myös vuotta aiemmin hopeaa ja silloin pistekeskiarvolla 14,8. Kyseisillä kausilla ajettiin 16 osakilpailua.

Silloisen 250-kuutioisten MM-pronssi heltisi puolestaan vuonna 2008 pistekeskiarvolla 12,2.

Kallion nykyiset pisteet ovat kovaa valuuttaa myös verrattuna viime vuoteen. Espanjalainen Pol Espargaro huuhtoi näet silloin kultaa pistein 265. Kallio oli neljäs lukemin 188.

Kalliolla on hopeataistelussa 15 pisteen etu todella vahvaa loppukautta ajavaan ja ensi vuonna Suzukin sarvissa MotoGP-luokkaan siirtyvään espanjalaiseen Maverick Vinalesiin nähden, kun jäljellä on enää yksi, eli marraskuun toisena viikonvaihteena vetäistävä Valencian GP Espanjassa.

Valencian aika-ajopäivänä 32 vuotta täyttävälle Kalliolle riittää Ricardo Tormo-radalla 11 pistettä hopean varmistamiseen. Se vaatii viidennen sijan, jos Vinales viilettää kotiyleisönsä edessä voittajaksi.

Tasapisteisiin päädyttäessä paremmuuden ratkaisevat ensin voitot ja sen jälkeen kakkos- sekä edelleen kolmossijat.

Kalliolla on tähän mennessä koossa kolme voittoa, kuusi kakkossijaa ja yksi kolmossija. Vinalesin vastaava saldo on 4-4-1.
 

Samanlaisia ​​uutisia

Juho Kantolan paluu SM-sarjaan toi onnistumisia

Juho Kantola saalisti Circuit Racingin Alastaron SM-osakilpailusta kaksi podiumsijoitusta Supersport 300-luokassa. Voittokaan ei ollut kaukana, ja nälkää jäikin niin että kilpakumppanit saavat jatkossa olla entistäkin tarkempana.

Viimeisin numero