Mika Kallio solmi jatkosopimuksen Marc VDS Racing-tiimin kanssa

Kallio solmi kauden 2014 kattavan jatkosopimuksen viime viikonvaihteessa Italian sarjan yhteydessä Mugellossa, jossa hän ajoi niin sanotun keikkakuljettajan roolissa kaksi Superbike-luokan voittoa ranskalaisen Thevent-tiimin BMW-pyörällä.

Theventin omistaa Michael Bartholemy, joka toimii tiimipäällikkönä Marc VDS Racingissa.

Kallio kilpailee ensi kaudella belgialaistiimissä espanjalainen Esteve Rabat rinnallaan.

Kallion nykyinen tiimikaveri ja MM-sarjaa johtava englantilainen Scott Redding siirtyy ensi kaudella MotoGP-luokkaan. Redding kilpailee kaksi seuraavaa kautta italialaisen Fausto Gresinin johtamassa tiimissä, jossa hän käskyttää Hondan tuotantopyörää.

Kallio näki parhaaksi vaihtoehdoksi jatkaa Kalex-pyörällä tutussa tiimissä, joka on tehnyt kuluvalla kaudella lopullisen läpimurtonsa Moto2-luokan ehdottomaan eliittiin.

Kallion pöydältä löytyi toki muitakin tarjouksia, joista varmasti yksi houkuttelevimmista oli F1-luokasta tutun Caterhamin pahvi. Caterham tulee ensi kaudella uutena tiiminä Moto2-luokkaan ja näillä näkymin yhden Suter-pyörällä ajavan kuljettajan voimin.

Caterham ja sen malesialainen päällikkö Tony Fernandes ovat nyt sveitsiläisen Dominique Aegerterin perässä sen jälkeen, kun Kallion päätös kallistui odotetusti Marc VDS:n puoleen.

”Voittajan fiilis”

MotoGP-sarjan kauden viidenneksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Aragonin radalla Espanjassa.

Kallio suuntaa Aragoniin Mugellosta matkaan tarttuneella voittofiiliksellä ja tuore jatkosopimus plakkarissaan. Kalliolla on eroa 19 pisteen verran Moto2-luokan kolmanteen sijaan, jota pitää hallussaan hänen tuleva tiimikaverinsa ”Tito” Rabat.

– Minun on yllettävä Aragonissa Titon edelle pystyäkseni kaventamaan eroa kolmanteen sijaan MM-pisteissä, Kallio linjaa yhden tulevan viikonvaihteen päätavoitteistaan.

Kallio valmistautuu syystäkin huojentuneena ja hyvillä mielin Aragoniin. Ensi kausi on turvattu ja vauhdissa löytyy.

– Ei sillä ole väliä missä voitat, MotoGP- tai Italian sarjassa vai jopa talvikaudella Suomen jääradalla: fiilis on aina ainutlaatuinen ja se tekee hyvää itseluottamukselle, myhäilee Kallio.

Urallaan tähän mennessä 13 MM-osakilpailuvoittoa saavuttanut Kallio on päässyt nauttimaan meneillään olevalla kaudella ykkössijan tuomasta huumasta myös Moto2-luokassa. Kallion avasi Moto2:n tilinsä ajamalla kuukausi sitten vakuuttavan voittoon Brnon radalla Tshekissä.

 

Uusin numero