Mika Kallio: ”Säädöissä mentiin extreme-linjalle!”

Moto2-luokan MM-pisteissä toista paikkaa pitävä ja hopeassa kiinni oleva Kallio, 31, oli perjantaiaamun harjoitusten 16:s ja iltapäivän harjoitusten kolmas. Päivän yhdistetyissä tuloksissa Kallio oli kuudes 34 kuljettajan joukossa.

– Aamun harjoituksesta ei jäänyt juuri mitään käteen. Kokeilimme kovempaa rengasseosta ja katsoimme, saisimmeko sen toimimaan, mutta eihän siitä mitään tullut. En saanut renkaista pitoa irti, eikä ajaminen sen vuoksi tuntunut yhtään hyvältä, Kallio moitti.

– Iltapäivällä sitten vaihdoimme hiukan pehmeämpään rengasseokseen, mutta ajamaan pääsin vasta treenin loppupuolella, kun rata alkoi kuivua MotoGP-luokan harjoituksen aikana tulleen rajun sadekuuron jäljiltä. Siihen saakka treeni oli pelkkää odottelua ja peukaloiden pyörittelyä.

– Radalla oli kuitenkin edelleen märkiä kohtia, joten kovin montaa hyvää kierrosta en päässyt ajamaan. Viimeisten 3-4 kierroksen aikana olosuhteet olivat jo suht ok, mutta eihän siinä enää paljoa sitten ehtinyt.

Kallion päivän paras kierrosaika, 2.08,440 tuli juuri miehen viimeisellä kierroksella.

– Säätömuutokset, joita teimme aamun jälkeen, menivät myöskin oikeaan suuntaan. Menimme säädöissä kyllä aika extreme-linjalle, eli kokeilimme säätöjä, joilla emme ole koskaan ajaneet ja niistä oli kyllä selvästi apua takarenkaan pito-ongelmaan. Mutta toisaalta samalla pyörän ajettavuus sitten taas heikkeni.

– Sopivaa kombinaatiota on todella vaikea löytää, sillä monesti kun joku osa-alue paranee, niin toinen samalla heikkenee. Siinä sitten täytyy tasapainoilla sen suhteen, että mikä on järkevää. Jotain muutoksia aiomme kyllä ehdottomasti vielä miettiä huomista varten.

Uusin numero