Mika Kallio pitelemätön jäällä – Kari Vehniäinen varmisti mestaruudet

JR Open A-luokan kilpailu aloitti päivän. Kari Vehniäinen on tuskaillut huonojen starttien kanssa ja tänäänkään ei valitettavasti nähty onnistumista.

Vehniäisellä oli melkoinen takaa-ajo kärkikamppailuihin. Kolme parasta erottui selvästi jo alkukierroksilla. Kilpailun voitti Mika Kallio, toiseksi ajoi Antti Soitiala ja kolmanneksi Kari Vehniäinen.

JR Open A-luokan toiseen kilpailuun Vehniäinen vaihtoi takaiskarin JR Lites A-luokan pyörästään.

– Nyt ajettavuus oli paljon parempi, mutta starttiin on löydettävä joku parannuskeino, pohtii Vehniäinen tiedotteessaan.

Kilpailun voitti Mika Kallio, toiseksi ajoi Herman Kenkkilä, kolmanneksi Antti Soitiala. Vehniäinen jätettiin tällä kertaa palkintopallin ulkopuolelle, neljänneksi.

JR Lites A-luokan ensimmäisessä kilpailussa Vehniäinen ajeli ensimmäisen kierroksen jälkeenkin vielä viimeisillä sijoilla. Pikkuhiljaa Vehniäinen alkoi kuitenkin nousta ja kipusi lopulta toiseksi. Mika Kallio voitti kilpailun ja heti Vehniäisen takana oli Mikko Koskinen.

JR Lites A-luokan toisessa kilpailussa Vehniäinen teki taas hurjan nousun ja oli pikkuisen aikaa jo kolmantenakin. Aivan viimemetreillä kuitenkin Mikko Koskinen ampaisi ohi ja Vehniäinen jätettiin neljänneksi. Kilpailun voitti tälläkin kertaa Kallio, vaikka toiseksi ajanut Erkki Silvasti antoi kovan vastuksen.

– Talvi on mennyt kokonaisuutena hienosti. Tänään varmistui molempien luokkien mestaruus ja siitä toki olen iloinen. Kuitenkin jäi harmittamaan, kun tänään eivät startit onnistuneet ollenkaan ja en päässyt ajamaan kilpailujen voitoista, miettii Vehniäinen.

* * *

Moottoriurheilu.tv:n juttu Vieremältä.

Uusin numero