Mika Kallio pettyneenä: ”Emme edes tiedä, miksei homma toimi”

Suomalainen oli vasta 19. nopein, mutta starttaa huomiseen kisaan ruudusta 18, koska KTM:n tehdaskuljettaja Pol Espargaro, joka piti yhdenneksitoista nopeinta vauhtia, sai rangaistuksen ja joutuu lähtemään varikon portilta itävaltalaistallin vaihdettua hänen pyöräänsä uuden moottorin.

KTM on uutena tiiminä oikeutettu käyttämään ensimmäisen kautensa aikana seitsemän moottorin sijaan yhdeksää, mutta talli vaihtoi jo eilen perjantaina espanjalaisen pyörään kymmenennen koneen, joka sopii paremmin uuteen runkoon.

”Ei edes ihan tarkkaan tiedetä, mistä kaikista asioista tämä johtuu, koko viikonloppu on taisteltu eikä saada hommaa toimimaan. Pyörä on tosi vaikea ajaa”, Kallio tuskaili.

Aiemmissa kolmessa villin kortin kilpailussaan suomalainen on ollut lähempänä kärkeä kierrosajoissa, eikä suuria ongelmia pyörän suhteen ole ollut.

”Tällä hetkellä en ole kuin 7-8 kymmenystä edellä viime vuoden Valencian parasta aikaani. Se on auttamattomasti aivan liian vähän. Muilla radoilla on tehty isoja steppejä ja jopa parin sekunnin parannuksista. Jostain syystä täällä homma ei vain toimi.”

”Tietysti me tiedettiin, että kun otetaan uusia osia käyttöön, niissä on aina riski toimiiko vai ei. Ajo on nyt paljon hankalampaa kuin esimerkiksi Aragonissa. Puhutaan kuitenkin aika pienistä eroista, jos neljä kymmenystä olisi pystynyt parantamaan, oltaisiin oltu top-kymmenessä.”

Kallio ajoi aamun kaksissa vapaissa harjoituksissa sekä varsinaisella kisapyörällään että varapyörällään, mutta kummankaan osalta tiimi ei löytänyt toimivaa konseptia.

”Pitää nyt analysoida onko jotain tehtävissä. Lähinnä se on kiinni siitä, että mitä säätöjä pyörään laitetaan ja voidaanko jotain parantaa. Näyttäisi, että näillä set-upeilla, mitä ollaan edes takaisin kokeiltu, ei tule vauhti parantumaan. Huomiseen warm upiin pitää kokeilla vielä jotain isompaa muutosta. Pitää selkeästi saada.”

(Lähde: Moottoriurheilu.tv)
 

Uusin numero