Mika Kallio neuvottelee myös jatkosopimuksesta Moto2-luokkaan

Maailmanmestaruudesta kamppaileva Kallio, 31, ajaa neljättä kautta belgialaistiimi Marc VDS Racingin riveissä.

Viimeisimpien, Britannian GP:n yhteydessä Silverstonessa tihkuneiden tietojen mukaan Kallio saattaa hyvinkin jatkaa nykyisen työnantajansa palveluksessa. Kallio on itsekin korostanut, että se ei olisi lainkaan huono vaihtoehto.

Marc VDS on noussut Moto2-luokan mahtitiimiksi, joka tarjoilee miltei takuuvarmat eväät menestykseen.

MotoGP-luokkaan ei ole mieltä lähteä, jos kyseessä ei ole pitempiaikainen kehitysprojekti Aprilian malliin, tai jos tiimi ja sen kalusto eivät tarjoa mahdollisuuksia jäännöspisteitä korkeammalle.

Ne tarjoukset Kallio on torjunut aiemminkin.

"Kallio on palannut
keskusteluihin"

Marc VDS saattaa ajattaa ensi kaudella Moto2-luokassa kolmea kuljettajaa nykyisen kahden sijaan.

Tämä kuvio on lähellä toteutua, jos tiimi ei debytoi MotoGP-luokassa Hondan tehdaspyörällä ja englantilainen paluumuuttaja Scott Redding kuljettajanaan.

Marc VDS:llä on jo valmis jatkosopimus Moto2-luokan MM-sarjaa johtavan espanjalaisen Esteve Rabatin kanssa. Rabat jatkaa siis takuuvarmasti nykyisessä luokassa – mestarina tai ei.

Marc VDS:n tiimipäällikkö Michael Bartholemy on todennut Silverstonessa ja saksalaismedia Speedweekissa enteellisesti, että "Kallio on palannut keskusteluihimme kanssamme".

Uutta kuljettajaa Bartholemy on silmäillyt ensisijaisesti Moto3-luokasta ja Emilio Alzamoran johtamasta Hondan tehdastiimistä. Tapetilla ovat Alex-etunimiä tottelevat espanjalaiset Marquez ja Rins.

Marc Marquezin pikkuveli on todennäköisempi vaihtoehto. Rinsin uskotaan siirtyvän Moto2-luokassa Sito Ponsin tiimiin. Sieltä vapautuu paikka maanmiehen ja Aki Ajon manageroiman Maverick Vinalesin hahmossa.

Vinalesia on pidetty jo pitempään salettina MotoGP-luokan Suzuki-kuljettajana, joskaan hänen ja toisen espanjalaisen, eli Aleix Espargaron sopimuksia ei ole vielä virallistettu.