Mika Kallio MotoGP-kisaan jo Assenissa: ” Kyllähän tässä saattaa päästä kilpailemaan jo ennen Saksan kisaa”

Mika Kallio saapui Barcelonan kilpailuun paristakin eri syystä. Yksi syistä oli Marc VDS –tallin juhlat 250:n GP:n kunniaksi ja toinen sitten hivenen arkisempi. Kallio aloittaa KTM:n testit huomenna tällä samalla radalla. Testit ovat viimeiset ennen Kallion villinkortin kilpailua, mikä saattaakin olla suunniteltua aiemmin.
 
Karu totuus nimittäin on se, että toisen epäonni on toisen onni ja tässä tapauksessa onni saattaa potkaista suomalaiskuljettajaa. Bradley Smith loukkasi kätensä Barcelonassa, ja jos hän ei pysty ajamaan parin viikon päästä Hollannin Assenissa, on Mika Kallion vuoro astua estradille.
 
”Siitä ei nyt vielä tiedetä mitään, ja voi olla, ettei tiedetäkään ennen kilpailua, mutta kyllähän tässä saattaa päästä ajamaan jo ennen Saksan kisaa. Bradleyn käsi tutkitaan varmaan tarkemmin alkuviikosta, ja sitten nähdään mikä on tilanne”, Mika Kallio sanoi Barcelonan varikolla, jonne hän saapui katsomaan kilpailua ja ajamaan maanantaina alkavat testit.
 
Tilanne on vielä epäselvä, mutta jos Bradleyn käsi vaatii isomman operaation, saadaan tieto Kallion tilanteesta aiemmin. Yksi vaihtoehto on se, että Bradley ainakin yrittää ajaa Assenissa, mutta jos kunto ei anna myöden, hyppää Kallio puikkoihin ensimmäisten harjoitusten jälkeen.
 
”Oli tilanne mikä tahansa, eli ajan sitten Hollannissa tai vasta Saksassa, niin tavoite on olla nopein KTM-kuljettaja”, Kallio naurahtaa.
 
”Kärkitalleja ei olla saavutettu aivan toivotulla tavalla, joten niihin vertaaminen ei oikein onnistu. Tiimin sisäinen kilpailu on selkeämpi.”
 
Hollannin Assenin osakilpailu ajetaan juhannuksena.
 
 

Uusin numero