Mika Kallio lähtee murtamaan suosikkiratansa taikaa Mugellossa

Kallio pitää Mugellon nopeaa rataa yhtenä suosikeistaan, vaikka kyseinen rata ei olekaan kohdellut valkeakoskelaista kovinkaan suopeasti.

Kallio on ollut vuosien varrella aina hyvässä vauhdissa italialaisradalla, mutta monet varsin erikoiset vaikeudet ovat vieneet mahdollisuudet aivan huipputuloksiin.

– Täällä on tosiaan sattunut ja tapahtunut kaikenlaista 125- ja 250-kuutioisten luokan urallani. Matka on jäänyt kesken omasta ajovirheestä ja vastaavasti kisa on päättynyt toisen kuskin ajaessa kylkeen. Myös tosi harvinaiset tekniset viat ovat vaivanneet juuri tässä kisassa Myös renkaat ja jopa ajovarusteetkin ovat pettäneet. Aika harvinaisen paljon tapahtumia siis, Kallio päivitteli.

– Mugellosta olen saavuttanut parhaimmillani neljännen sijan, mutta parempaan olisi ollut monta kertaa saumoja ilman epäonnea. Jos tällä kerralla olisi suotuisampi kisaviikonvaihe, sitten tuloskin on varmasti tyydyttävällä tasolla. Lähiajan tavoitteena on parantaa alkukauden kahdeksatta sijaa.

– Ducati on saanut pienen teknisen uudistuksen tähän kisaan. Kauden alla testasin jo luiston- ja sutimiseneston uutta järjestelmää, mutta sen tekniset toteutukset on vasta nyt saatu toimiviksi moottorin kanssa. Toivon mukaan uudistuksesta olisi kovasti hyötyä radan pitkissä mutkissa, kuvaili Pramac Racing -tallin punavalkoisissa väreissä ajava Kallio.

Uusin numero