Mika Kallio kertoo KTM:n menestyksen avaimet: “Teimme valtavan työn”

Kallio ajoi neljä villin kortin kisaa ja keräsi niissä 11 pistettä. Bradley Smith ajoi koko kauden, mutta pisteitä kertyi vain 29, loput toi Pol Espargaro. Kallio pohti Speedweekillä syitä KTM:n hyvin sujuneeseen kauteen.

”Pol ja Bradley tulivat meille Tech 3:lta, he olivat Yamahalla vuosien aikana oppineet tietyn ajotyylin. Minun tulokulmani KTM:n pyörään oli aika erilainen kuin heidän. Kun saimme kerättyä ajatuksiamme yhteen ja tehtyä muutoksia, alkoi homma toimia askel askeleelta paremmin”, Kallio sanoo.

KTM-kuskit ajoivat kauden aikana yhteensä 20 pistesijaa. Niistä peräti 15 tuli kauden jälkimmäisellä puoliskolla.

”Pystyimme työskentelemään koko ajan paremmin yhdessä ja parantamaan säätöjä sekä pyörää. Alku oli kieltämättä yhteistyön näkökulmastakin hankala.”

2016 KTM:n RC16-pyörää testasi Kallion lisäksi peräti neljä muutakin kuljettajaa.

”Uskon, että juuri se oli avain kauden 2017 menestykselle. Sen vuoksi olemme nyt tässä pisteessä. Kauden alussa olimme surkeita. Qatarin aika-ajossa miehitimme kaksi viimeistä sijaa, välillä olimme kierroksella kolme sekuntia kärjen perässä. Uusia osia tuli joka kilpailuun, mutta siihen oli vain sopeuduttava. Kokeilimme koko ajan uusia juttuja, kehitystyö ei pysähtynyt kauden aikana kertaakaan. Se on tie parempiin tuloksiin. Kun tulet uutena tiiminä MotoGP:hen, edessä on valtava työmäärä. Me teimme sen tällä kaudella”, Kallio kertoo.
 

Uusin numero