Mika Kallio Jerezistä jääradalle

Kallio aikoo kilpailla jääradan SM-sarjan JR1A-luokassa 450-kuutioisella KTM-pyörällä.

– Jäärataharjoittelu on jäänyt tältä vuodelta kovin vähäiseksi Moto2-luokan testikiireiden vuoksi, mutta tavoitteena on ilman muuta lähteä ajamaan kisan voitosta.

– Jonkinlainen tuntuma ajamiseen on säilynyt sen parin treenikerran myötä, mitä olen tänä vuonna ehtinyt ajaa, mutta näin vähäiselläkin treenimäärällä uskaltaa lähteä mukaan, kun tietää, että pyörä ainakin on huippuiskussa, samalla pyörällä viime vuosina jääradalla menestyksekkäästi kaasutellut Kallio kehaisee.

– Ihan varmasti on kovat kapinat tulossa. Luokasta on jäänyt pois moni aiempien vuosien kärkikuski, mutta myös muutama uusi kuski saatu tilalle. Eiköhän siellä tiukat väännöt saada ainakin Kari Vehniäisen kanssa aikaiseksi, Valkeakosken moottorikerhoa edustava Kallio tuumii.

Mäntsälän moottorikerhon 50-vuotista taivalta juhlistavan SM-osakilpailun JR1A-luokassa tullaan näkemään Kallion ohella 15 muuta kilpailijaa, joiden joukosta löytyvät myös Moto2-luokan mestarisuosikin mentoroiman Kallio Racingin nuoret suojatit Niki Tuuli ja Joel Vinnikainen.

18-vuotiaat nuorukaiset ajavat nyt ensimmäiset kilpailunsa A-luokan puolella. Jussi Valkeapää puolestaan puolustaa Kallio Racingin värejä jääradan JR2A-luokassa.

Kilpijärven SM-jääratakilpailut alkavat lauantaina klo 12.
 

Uusin numero