Mika Kallio: ”Italtrans on erinomainen tiimi”

Kallion, 31, mukaan vaakakuppi kääntyi kuin automaattisesti Italtransin puoleen sen jälkeen, kun paluu MotoGP-luokkaan jäi toteutumatta.

– Olen aina pitänyt Italtrans-tiimiä erinomaisena ja sen ammattitaito on tehnyt vaikutuksen. Vaihtaessamme näkemyksiä neuvottelujen kuluessa, he painottivat moneen otteeseen haluaan voittaa, Kallio kertoo.

Yhdistelmä räjähtävää
ja rauhallista luonnetta

Kallio ajaa jo neljättä kauttaan belgialaisessa Marc VDS Racing-tiimissä.

Hänellä on toki kokemusta myös italialaisesta meiningistä. Valkeakoskelainen ajoi kaudet 2009-2010 MotoGP-luokassa ja italialaisessa Ducatin Pramac-tiimissä.

– Olen iloinen saadessani olla osa Italtrans-tiimiä, eikä tuo ympäristö ole minulle suinkaan täysin uusi. Räjähtävän eteläeurooppalaisen ja rauhallisen pohjoismaalaisen luonteen yhdistelmä toimii.

Kallio kamppailee tänä vuonna armottomasti mestaruudesta nykyisen tiimikaverinsa, espanjalaisen Esteve Rabatin kanssa. Titteli on kahden kauppa ja historiaa peilaten tilanteen tekee erikoiseksi se, että hallitseva mestari tulee jatkamaan myös ensi kaudella Moto2-luokassa.

Rabat jatkaa Marc VDS-tiimissä, jonne hän saa rinnalleen maanmiehensä Alex Marquezin. Kallion tiimikaverina kilpailee puolestaan italialainen Franco Morbidelli.

– Haluan voittaa mestaruuden ja pyrin uusimaan sen ensi vuonna, julistaa Kallio.

MotoGP-luokkaan oli turhaa lähteä ajamaan pelkistä jäännöspisteistä.

– Loppusuoralla kävin neuvotteluja myös kahden MotoGP-tiimin kanssa, mutta päädyin lopulta Italtransiin. Tärkeimpinä tekijöinä olivat tiimin kunnossa olevat taustat, kilpailukykyinen kalusto, Kalexin pyörät ja se, että olin tiimille koko ajan heidän ykkösvaihtoehtonsa. MotoGP-tiimeille puolestaan tuntui olevan tärkeintä, että kuljettaja olisi valmis ajamaan ilman palkkaa tai pelkästään sponsoritulojen turvin. Itselleni se ei ollut vaihtoehto.

Tiimipäällikkö Pansera
innoissaan Kalliosta

Italtrans Racingin tiimipäällikkö Luigi Pansera on innoissaan ensi kauden kuljettajaduostaan ja tietenkin erityisesti Kalliosta.

– Se on upea yhdistelmä lahjakkuutta, kokemusta, taitoa ja erilaisia kulttuureja. Tässä tiimissä on päättäväisyyttä ja halua tehdä kaikki hyvin, kuvailee Pansera.

– Haluan kiittää Bellinan perhettä, joka ei ole koskaan jättänyt tukematta meitä ja joka on tässä intohimoisesti mukana. Kuten Mikakin, myös me halumme voittaa, jatkaa Pansera.

Viime vuonna Superstock 600-luokan Euroopan mestariksi ajanut Morbidelli, 19, odottaa hänkin innolla yhteistyötä Kallion kanssa.

– Voin ammentaa paljon oppia Mikalta. Se on tiimille tärkeä voimavara monessakin mielessä.

Kallio saa paitsi nuoren, myös äärimmäisen menestysnälkäisen tiimikaverin.

– Yksi asia on varma: painan maksimilla kuten aina ja elän täysillä unelmaani, lataa Morbidelli.
 

Uusin numero