Mika Kallio huippuvireessä MotoGP:n aika-ajossa

Mika Kallio starttaa kilpailuun 18:sta lähtöruudusta, mutta vauhti olisi riittänyt paljon parempaan, mikäli matkassa olisi ollut hiukan enemmän tuuria. Jos kaikkien kuljettajien parhaat sektoriajat lasketaan kokonaiseksi kierrokseksi, olisi Kallio ollut koko porukan yhdeksäs.

”Kyllähän se ilahduttaa, että vauhti on kohdallaan. Ideaaliaikojen perusteella tulos olisi ollut todella hyvä, mutta se on tietenkin jossittelua. Minulla oli lopussa todella hyvä kierros, mutta edellä ajanut Saksan Jonas Folger taisi tehdä pienen virheen ja se verotti myös minun aikaa. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin todella tyytyväinen siihen, että hyvä vauhti on löytynyt ja pystymme taistelemaan hyvistä pistesijoista huomenna”, Kallio sanoo.

Spielbergin rata on todella nopea ja varsinkin kilpailun alussa tullaan näkemään rajua menoa. Ensimmäinen mutka on todella ahdas ja sen jälkeen ajetaan tiiviissä ryhmässä yli 300 km/h:n vauhdilla rajuun jarrutukseen.

”Tarkkana saa olla, mutta pitää pystyä myös iskemään. Alussa voi ohittaa useamman kuljettajan kerralla, mutta tietenkin myös menettää pellin. Täytyy miettiä tarkkaan ajolinjat ja ottaa tarkasti. Ensimmäisten mutkien jälkeen mennään yli kolmea sataa ja siitä jarrutetaan viiteen kymppiin. Tapahtumia voi riittää”, Kallio naureskelee.

Spielbergin MotoGP-osakilpailu on Kallion edustamalle KTM-tallille kotikilpailu ja luonnollisesti tiimiltä odotetaan kovia tuloksia. Jokaisen kuljettajan pitäisi pystyä ajamaan pisteille, mutta Kalliolla on luonnollisesti myös omat tavoitteet.

”Tänään olin kolmesta KTM-kuljettajasta toiseksi paras, huomenna pyritään olemaan tiimin tilastoissa ykkönen. Hyvä aika-ajovauhti antaa odottaa aika paljon ja uskon, että olemme erittäin iskukykyisiä.”

Aika-ajon voittoon ajoi Espanjan Marc Marquez ennen Italian Andrea Doviziosoa ja Espanjan Jorge Lorenzoa.

MotoGP-kilpailu starttaa sunnuntaina kello 15:00 Suomen aikaa.

Uusin numero