Mika Kallio ei tuhlaa Jerezissä aikaa muiden kierrosaikojen tarkkailuun

Vaikka testien näyttämönä toimiva rata välissä itärannikolta etelärannikolle vaihtuukin, säilyy Marc VDS -tallin suomalaiskuljettajan testiagenda pääosin samanlaisena kuin viime viikolla Valenciassa.

– Päätarkoituksena on varmistella, että kaikki on kunnossa alkavaa kautta silmälläpitäen. Sen lisäksi erityishuomion kohteena on edelleen viime kaudella vaivannut takarenkaan kulumisongelma, johon löysimmekin jo pientä parannusta viime viikon testien aikana, Kallio kertoo.

– Nyt sitten pääsemme kokeilemaan, onko muutoksista apua käytännössä.

Valencian testeissä kärkipään aikoja päästellyt Kallio aikoo jatkaa Jerezissä hyväksi havaitsemaansa linjaa ja keskittyä testijaksolla ainoastaan omiin tekemisiinsä muiden tarkkailun sijaan.

– Mielestäni aikaa ei kannata tuhlata liiaksi muiden kierrosaikojen tarkkailuun ja vertailuun. Tärkeämpänä pitäisin sitä, että saamme paketin kasaan, säädöt kohdalleen ja olemme valmiita eritoten Jerezin kisaan, joka koittaa heti alkukaudesta.

Kauden toinen virallinen testijakso ajetaan Jerezissä tiistaista torstaihin. Sen jälkeen Kalliolla on ohjelmassaan vielä yksi testijakso, joka ajetaan 3.-5. maaliskuuta Australian Phillip Islandilla.

Osa Moto2-luokan kuljettajista palaa vielä kertaalleen testaamaan Jereziin 11.-13. maaliskuuta, mutta Kallio tiimeineen ei ole enää tällä testijaksolla mukana.

Kausi alkaa Qatarin iltakisalla 23. maaliskuuta.

Moto2-luokan tulosseuranta:
http://www.motogp.com/en/TestResults/Moto2+Jerez+Test+2014

Moto3-luokan tulosseuranta:
http://www.motogp.com/en/TestResults/Moto3+Jerez+Test+2014

 

Uusin numero