Mika Kallio avautuu kamppailustaan kohti maailmanmestaruutta

Moto2-luokan MM-pisteissä toisena oleva Marc VDS -tiimin kuljettaja Mika Kallio taistelee tänä vuonna maailmanmestaruudesta kovemmin kuin vuosiin.

Nyt myös suomalaisilla on mahdollisuus todistaa mitä huippu-urheilijan arki on, kun Kallio päästi ensimmäistä kertaa TV-kamerat seuraamaan arkeaan niin kotiinsa Monacoon kuin keskelle Mugellon osakilpailuakin.

– Dokumentin tarkoitus on avata katsojille, mitä elämä keskellä MM-sirkusta oikeastaan on ja mitä kaikkea kuuluu GP-viikonloppuun. Toivon, että ohjelma välittää mahdollisimman realistisesti sen, mitä kaikkea tämä työ on ja miten pienistä jutuista pyörän säätäminenkin voi loppupelistä olla kiinni, sillä edelleenkin laji on hieman tuntematon suomalaisille, Kallio toteaa.

Dokumentti paljastaa muun muassa sen, miten Kallion keskittymistä osakilpailuviikonloppuna häiritsevät monet mielessä pyörivät asiat ja miten hänen on vaikea saada unta ennen MM-koitosta.

– Eihän tämä aina herkkua ole, mutta mitään valintojani en oikeastaan kadu, sillä elän tällä hetkellä unelmaani, Kallio myöntää.

Nita Korhonen
dokumentin takana

Dokumentin on ohjannut ja kuvannut Nita Korhonen, jonka isä Pentti Korhonen on edellinen MM-osakilpailuvoittaja ennen Kalliota.

– Dokumentti päätettiin tehdä pienellä kaveriporukalla, jotta Mikasta välittyisi se aito, hieno ihminen, eikä haastattelutilanteisiin turtunut ammattilainen. Tässä mielestäni onnistuimme hyvin ja saimme tuotettua aivan uudenlaisen dokumentin, joka kuvaa sekä onnistumisen tunteita mutta myös sitä, kuinka raadollista ja rankkaa elämä MotoGP:ssä usein on, Korhonen toteaa.

Mika Kallio – Matkani huipulle, Nelosella sunnuntaina 29.6. klo 10.30, uusinta klo 00.30.

Uusin numero