Mika Kallio ajoi kahteen SM-kultaan jääradalla

Samalla Kallio varmisti Suomen mestaruudet JR1- ja JR2-luokassa ajettuaan molemmissa neljä voittoa viidestä mahdollisesta.

Vaikka yksi osakilpailu on vielä ajamatta, karkasi Kallio tavoittamattomiin lähimmältä uhkaajalta Kari Vehniäiseltä, joka sijoittui molemmissa lähdöissä kakkoseksi. Vesa Kallio ajoi kauden ensimmäisessä kilpailussaan JR1-luokan kolmanneksi.

Urallaan seitsemän jääratamestaruutta voittanut Kallio saavutti ensimmäisen kultamitalinsa talvilajista tasan 10 vuotta sitten.

– Urani alussa kilpailin jäällä ahkerasti, mutta nyt viime vuosina tämä on ollut minulle tosi hyvä treenimuoto. Kolmeen vuoteen en ole SM-sarjaa ajanut, mutta tänä talvena aikataulut sallivat taas koko sarjan ajamisen. Tässäkin lajissa mestaruuden saavuttamiseksi täytyy ajaa erittäin kovaa, Kallio myönsi.

– Iisalmen molemmat kisat kulkivat oikeastaan saman kaavan mukaan kuin edelliset voittamani kilpailut. Startista pääsin kärkeen ja alkukierroksilla sain nypättyä pienen eron.

– Sen jälkeen pystyin kontrolloimaan tilannetta ja tiesin, että ilman omia virheitä sieltä ei tule kukaan ohi, Kallio summasi tyytyväisenä.

Muutaman päivän kuluttua Kallio siirtyy jälleen asvalttiradalle, kun kauden viimeinen testijakso ajetaan Qatarin Losailin radalla 18.-19. maaliskuuta.

MotoGP-kauden avauskisa koittaa samalla radalla 11. huhtikuuta.

Uusin numero