Mika Kallio 11:s – Hondalle kaksoisvoitto

Ducatin Jorge Lorenzo paineli alussa kärkeen, Yamahan Valentino Rossi kakkoseksi ja neljä sijaa noussut Ducatin Andrea Dovizioso kolmanneksi. Mika Kallio nousi jo avauskierroksella lähtöruudusta 12 peräti kahdeksanneksi.

Kolmen kierroksen jälkeen Aleix Espargaro ja Alvaro Bautista ohittivat Kallion. Kärjessä Lorenzo, Rossi, Dovizioso ja Mark Marquez alkoivat vetää eroa muihin. Kierroksella kuusi Marquez ohitti Dovizioson ja siirtyi kolmanneksi. Herrat olivat MM-taistelussa tasapisteissä ennen tätä kilpailua.

Kierroksella kahdeksan Marquez yritti sisäkautta ohi sekä Rossista että Lorenzosta, hän ajoi kuitenkin mutkan 12 leveäksi ja tippui neljänneksi Dovizioson taakse.

Pian Cal Crutchlow teki virheen ja Kallio ohitti hänet nousten yhdeksänneksi. Kahdeksan kärki alkoi kuitenkin karata Kalliolta, joten hän jäi taistelemaan pitääkseen yhdeksännen paikkansa.

Kierroksella 13 Marquez pystyi ohittamaan Rossin ja siirtyi kakkoseksi jahtaamaan voittoa. Hondan Dani Pedrosa ohitti samalla paalulta lähteneen Maverick Vinalesin, joka putosi jo kuudenneksi.

Kymmenen kierrosta ennen maalia Johann Zarco ja Crutchlow ohittivat Kallion, tallikaveri Pol Espargaro oli tässä kohtaa aivan Kallion takana. Crutchlow kaatui hetkeä myöhemmin ja Kallio nousi taas kymmenen joukkoon. Saman tien tallikaveri Espargaro tuli kuitenkin ohi suomalaisesta.

Kahdeksan kierrosta ennen maalia Marquez teki upean ohituksen Lorenzosta ja siirtyi kärkeen, samaan aikaan toinen Hondan kuljettaja Dani Pedrosa ohitti Rossin ja siirtyi kolmospaikalle. Kolme kierrosta ennen maalia tallikaveri Vinaleskin onnistui ohittamaan Rossin. Pedrosa ohitti heti perään Lorenzon ja kisa alkoi näyttää Hondan kaksoisvoitolta.

Maaliin tultiinkin järjestyksessä Marquez, Pedrosa, Lorenzo, Vinales, Rossi. Pol Espargaro piti Mika Kallion takanaan muutaman kymmenyksen erolla.

MM-sarjassa Marquez on nyt 16 pistettä edellä Ducatin Andrea Doviziosoa, joka jäi tänään seitsemänneksi.

Maverick Vinalesin ero kärkeen on jo 28 pistettä ja Rossin ohi MM-taulukossa nousseen Dani Pedrosan 54. Kallio on nyt kerännyt kolmesta villin kortin kilpailustaan 11 pistettä, kun koko kauden ajanut tallikaveri Bradley Smith on kerännyt niitä 14. Pol Espargarolla pisteitä on KTM-kuskeista eniten, 37.

Uusin numero