Mies vankilaan oluttölkin heittämisestä radalle

Kun kuljettajat olivat juuri ohittamassa 28-vuotiasta Martin Morrisia harjoitusten aikana, hän heitti oluttölkin radalle. Välikohtaus tapahtui viime vuoden Southern 100:n aikana. Morris sai tempauksestaan yhdeksän ja puolen kuukauden vankeustuomion.

– Tiesit, että tie oli suljettu kilpailua varten. Heitit radalle tölkin, joka asetti kuljettajat ja katsojat hengenvaaraan. Sinulla oli onnea, että kukaan ei loukkaantunut tai kuollut, kommentoi tuomari Alastair Aitken Montgomerie.

Morris tunnusti heittäneensä tölkin, mutta kiisti heittäneensä sen radalle tarkoituksella. Hänen mukaansa hän yritti heittää tölkkiä toiselle katsojalle, mutta heitti ohi.

Morris ja hänen asianajajansa vetosivat oikeusistuimeen, etteivät he tuomitsisi miestä vankeuteen, sillä Morris on kolmevuotiaan tyttärensä pääasiallinen huoltaja.

Tuomarin mukaan perhettä ei voi käyttää "vapaudut vankilasta" -korttina, ja miehen olisi tullut ajatella mahdollisia seurauksia perheelleen ennen tölkin heittämistä.

Tuomioistuin kiitti yleisön joukosta radalle tölkin poistamaan juossutta miestä ja totesi että rohkeudellaan hän mahdollisesti esti vakavan onnettomuuden.
 

Uusin numero