Mestari Hermusen “kotikilpailu” Kuressaaressa jää ajamatta – Viro vetäytyi supermoton MM-sarjasta

Viro tuli viime vuonna mukaan MM-sarjaan ja Hermunen hääri Kuressaaren lentokenttäradan ehdottomana yleisömagneettina.

Hermunen hoiti hommansa tutun mallikkaasti runsaslukuisten kannattajiensa edessä poimimalla Virosta täydet MM-pisteet kahden erävoiton myötä. Hermunen teki Kuressaaressa muutenkin täydellistä työtä viemällä nimiinsä myös molemmat harjoitukset ja aika-ajon.

FIM ei kerro syytä Viron ratkaisuun, vaan kuittaa asian sillä, että sarjan uusi promoottori, italialaisen Danilo Boccadolcen johtama BProm Sport etsii Virolle korvaavaa kisaa. Boccadolcen yhtiö omistaa myös EM-sarjan ja MM-joukkuekilpailun kaupalliset oikeudet.

Yhdeksän osakilpailua kattavan MM-sarjan alustava kalenteri koki Viron lisäksi myös muita muutoksia. Niistä päällimmäisenä tulee Belgian Mettettin peruuntuminen. Supermoton mekassa Mettettissa oli määrä ajaa arvopisteistä 5. lokakuuta.

Toiselle peruuntuneista kisoista on jo tavallaan löytynyt korvaaja Brasilian muodossa. Brasiliassa on tarkoitus kilpailla 31. elokuuta, mutta estradi ja yleensäkin koko kisa on edelleen lopullista vahvistusta vailla.

Kesäkuun 1. päivän kisapaikaksi on sen sijaan varmistunut paluun MM-sarjaan tekevä Saksan St. Wendel.

MM-sarja käynnistyy 20. huhtikuuta siellä, missä se viime vuonna päättyi Hermusen mestaruusjuhliin, eli Ranskan Rivesaltesissa.

Supermoton MM-sarjan kauden 2014 päivitetty kilpailukalenteri:
20.04. Rivesaltes, Ranska
11.05. Pleven, Bulgaria
18.05. Arad, Romania
01.06. St. Wendel, Saksa
15.06. Sosnova. Tshekki
06.07. Cremona, Italia
20.07. Paikka avoin
31.08. Brasilia (vahvistusta vailla)
14.09. Trento, Italia

Uusin numero