Meneekö 350 km/h rikki Mugellossa?

Testeissä 350 kilometrin tuntinopeus on jo saavutettu, mutta kisaviikonloppujen osalta maagista rajaa ei ole vielä ylitetty.

Hondan Dani Pedrosa pitää hallussaan huippunopeusennätystä, joka syntyi vuonna 2009 Italian GP:n ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa. Pedrosan huippunopeudeksi mitattiin 1141 metrin mittaisella suoralla tarkalleen lukemat 349.288 km/h.

Nyt kaikki alkaa olla valmista tämänkin ennätyksen runttaamiseen romukoppaan – myös olosuhteiden osalta.

Upeisiin toscanalaisemiin on luvattu viikonvaihteeksi ihanteellisia olosuhteita: aurinkoista, mutta ei liian helteistä keskilämpötilan liikkuessa 20 asteen tuntumassa.

Huippunopeudet ovat
hienoisessa nousussa

Alkukausi on sekin jo ehtinyt osoittaa, että huippunopeudet ovat MotoGP-luokassa hienoisessa nousussa.

Parhaat noteeraukset ovat ylittäneet viime kauden vastaavat Qatarin Losailissa, Espanjan Jerezissä ja viimeksi Ranskan Le Mansissa. Ainoa estradi, jossa on jääty piirun verran jälkeen viime vuodesta on Austinin COTA-rata Yhdysvalloissa.

Hallitseva mestari Marc Marquez saavutti Hondallaan kaudella 2013 Austinissa lukemat 341,6 km/h. Tänä vuonna Yamahan satelliittitiimin Pol Espargaro vastasi COTA:lla hurjimmasta haipakasta luvuin 341,3 km/h.

Ennätystehtailija Marquezilla on – kuinkas muuten – nimissään toki yksi huippunopeusennätys myös Mugellosta. Se on perua kaudelta 2012 ja Moto2-luokasta, jolloin hän sivalsi Suterilla 292,6 km/h.

Moto3-luokan vastaava ennätys on maailmanmestarina ja Aki Ajon manageroimana Moto2:hteen siirtyneen silloisen KTM-kuljettaja Maverick Vinalesin käsialaa kaudelta 2013: 238,6 km/h.

Uusin numero