Melandri ja Laverty ajoivat Superbiken voitot Monzassa

Monzan avauskisassa nähtiin huikea jännitysnäytelmä ja viimeisen kierroksen taistelu voitosta, jossa kauden ensimmäisen ykkössijansa napannut Melandri tarjoili kotiyleisölle makeaa mahan täydeltä.

Melandri pystyi pitämään Kawasakia kuskaavan paalupaikkamiehen Tom Sykesin 85 tuhanneosan turvin takanaan. Eugene Laverty leikkasi Apriliallaan maalilinjan vain 22 tuhannesosaa Sykesista.

– Se oli aivan uskomaton kisa ja taatusti yksi urani hienoimmista, hehkutti Melandri.

Melandri oli voittanut edellisen kerran kotiyleisönsä edessä vuonna 2002 silloisessa 250-kuutioisten luokassa kilpaillessaan.

– Ei tässä kisassa voinut mitenkään taktikoida, vaan vetää täysillä alusta loppuun, sillä pienikin virhe olisi tiputtanut sinut hetkessä neljänneksi. Pistin kaiken peliin viimeisessä mutkassa ja se oli kostautua, mutta siinä tilanteessa oli vain pakko painaa. Onneksi onnistuin, iloitsi Melandri.

Melandri jakoi hyviä esityksiään myös jälkimmäisessä kilpailussa, jossa hän sijoittui toiseksi 0,143 sekuntia kauden kolmannen voittonsa viimeistelleen Lavertyn takana. Sykes oli kolmas 0,725 sekuntia voittajasta.

Lavertyn tiimikaveri Sylvain Guintoli kiirehti neljänneksi sekunnin Sykesista. Guintoli oli samalla sijalla myös ensimmäisessä kilpailussa.

Guintoli johtaa sarjaa pistein 137. Toisena oleva Laverty tulee 13 pisteen päässä. Kolmantena majailevalla Sykesilla on koossa 119 pistettä. Melandri nousi neljänneksi pistein 96.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Donington Parkin radalla Englannissa.